Kultura

Drugo izdanje međunarodnog programa angažovanog filma UFOL – MULTIPLEX EKRAN ZENICA

Velika nam je čast i sreća poželjeti vam dobrodošlicu na drugo izdanje međunarodnog programa angažovanog filma UFOL koji će biti upriličen od 05. do 09. aprila u okviru 23. MKM ZENIČKO PROLJEĆE.

UFOL ( Uzavreli FiLmski Objektiv) osnovan je sa sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije dio uobičajenog kino repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumjevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svijetu, zemlji i regionu. UFOL ima za cilj decentralizaciju filmske kulture u Bosni i Hercegovini iz administrativnih centara prema drugim gradovima u kojima se filmski ali i drugi festivalski život odvija periodično ili nikako. Iz ovog razloga ćemo se potruditi da najbolji filmovi sa našeg festivala po ocjeni publike budu prikazani revijalno i u drugim gradovima i mjestima širom BiH koji nemaju potrebnu infrastrukturu za kino prikazivanje ili ne posjeduju potrebno znanje i iskustvo za organizaciju ovakvih programa.

Kompletan pregled petodnevnog programa UFOL-a sastavljenog od 13 vrhunskih društveno angažovanh filmova, koji su obilježili prestižne svjetske i evropske filmske festivale:

UFOL 2018

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem