Najava dešavanja

Drugi Vinozeus u “Dubrovniku” 11.04.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu, 11.4.2015 će se održati drugi međunarodni salon vina „Vinozeus“ u organizaciji preduzeća Dubrovnik koji za cilj ima podizanje „vinske kulture“ na prostorima centralne Bosne, obzirom da slične manifestacije ovog tipa ne postoje u ovoj regiji. Unapređenje „vinske kulture“ se ne odnosi samo na konzumiranje vina nego i na stil i način života. Značaj salona je da na jednom mjestu okupi vinare, distributere pića, ugostitelje, hotelijere kao i ljubitelje vina.

Pored izložbenog te programa degustacije vina i gastro delicija, planirana je i tematska radionica pod imenom: Autohtone domaće sorte Žilavka i Blatina. Sorte koje osvajaju medalje na svjetskim salonima. Učešćena salonu je potvrdilo 35 vinarija iz šest zemalja (Bosna i Hercegovina, Italija, Hrvatska, Srbija, Slovenija i Crna Gora) sa preko 160 etiketa vrhunskih vina. Uz vinarije, svoje delicije će predstaviti i devet izlagača iz segmenta gastronomije, prije svega proizvođači domaćih sireva, suhomesnatih proizvoda i hercegovačkog pršuta.

Tokom trajanja Vinozeusa posjetitelji će imati priliku da kroz druženje sa eminentnim stručnjacima, proizvođačima, somelijerima i enolozima, doznaju sve što ih zanima o proizvodnji, čuvanju te korištenju vina. Moći će degustirati više vrsta vina, direktno ih porediti te na taj način pronaći svoju idealnu kombinaciju za uživanje u sljubljivanju vina i hrane.

Popis vinarija izlagača:
BiH: AG Međugorje – podrumi Grge Vasilja, Begić, Buntić, Hercegovina produkt, Jungić, Matić, Podrumi Andrije, Podrumi Vukoje, Vinarija Čitluk, Vinarija Zadro i Vinogradi Nuić.
Hrvatska: Dingač, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo vinarija, Matuško, Soldo, Vrbnik, Zlatan Otok.
Srbija: Zvonko Bogdan, Kovačević, Radovanović.
Slovenija: Dveri – Pax, Goriška brda, Radgonske Gorice, Vipava.
Crna Gora: 13 Jul Podgorica.
Italija: Le Poesie, Rocca Sveva, Equipe 5, Maximilian, Ceci, Marzocchi, Le Contesse, Sensi.

txt: Draženko Jurišić/Vecernjak.net
foto: Jasmin Hadžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno