Zenica

Drugi Simpozijum medicinskih sestara/tehničara​ ​Komore medicinskih sestara/tehničara (KMST) ZDK – 11. i 12. maj “Hotel Zenica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Drugi Simpozijum medicinskih sestara/tehničara​ ​Komore medicinskih sestara/tehničara (KMST) ZDK – 11. i 12. maj “Hotel Zenica” – Sestrinstvo: poziv – motivacija – posljedice za struku

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva Komora medicinskih sestara/tehničara (KMST) Zeničko-dobojskog kantona organizovat će svečanu akademiju u četvrtak, 10. maja 2018. godine sa početkom u 16:00 u Hotelu „Zenica“, što će predstavljati svojevrstan uvod u II Simpozijum medicinskih sestara/tehničara sa međunarodnim učešćem.

Očekujemo da će svojim prisustvom i izlaganjima dati značaj našem Simpozijum i kolege i kolegice iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, kao i iz Srbije, Njemačke, Španije, Belgije, al i iz Hrvatske i Crne Gore.

Počasni predavači na Simpozijumu bit će Prof. dr. sc. Sahib Muminagić, umirovljeni redovni profesor i prvi dekan Zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Zenici, Prof. dr. sc. Zijad Softić, umirovljeni redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, te Mr. sc. Nada Malešić, glavna medicinska sestra Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Na Simpozijumu će biti prezentovano preko 25 radova od strane preko 50 autora i koautora. Osim toga, za Simpozijum je prijavljeno preko 200 učesnika – slušalaca: medicinskih sestara i tehničara svih profila i nivoa obrazovanja, drugih zdravstvenih radnika i saradnika, studenata, učenika. Teme simpozijuma obuhvataju sve aspekte sestrinstva iz naučno-istraživačkih i informativno-edukativnih oblasti, kao i prikaze slučajeva. Drugog dana Simpozijuma biće upriličene radionice za zainteresovane učesnike.

Pokušat ćemo prezentirati pozitivna dešavanja, ali i probleme u našoj profesiji, razmjenit ćemo mišljenja i iskustva i otvoreno razgovarati o kompetencijama medicinskih sestara i tehničara. Cilj ovog stručnog skupa je da kroz edukaciju i aktivno prezentiranje stečenih znanja, iskustava, kompetencija potaknemo sve medicinske sestre i tehničare na afirmaciju, istraživanje i sagledavanje problema u struci. Dobro znanje i razum svakog profesionalca integrira se u stručnu i moralnu osobu, i samo takva osoba je u stanju pokrenuti akciju s ciljem poboljšanja sestrinske profesije.

Komora medicinskih sestara/tehničara Zeničko-dobojskog kantona

RASPORED:

II Simpozijum KMST 2018, Agenda



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno