Zenica

Drugi pokušaj: Selimagići nisu deložirani

Drugi pokušaj: Selimagići nisu deložirani – Ni drugi pokušaj deložacije četveročlane porodice Zeničanina Adnana Selimagića iz stana na Bulevaru Kulina bana 30b nije uspio. Više od stotinu komšija nije dozvolilo ulazak u ulaz predstavnicima Gradske uprave, tako da stan nije uveden u posjed Nermine Salčinović.

Podršku Selimagićima dali su i Nihada Huseinagić, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Grada Zenica, Ekrem Tuka, dobitnik najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, i Sanja Renić, zastupnica u Skupštini ZDK-a.

Husejin Rizvanović, predsjednik kućnog savjeta zgrade, bio je na istoj poziciji 1998. godine, kada je umro Adnanov otac Selim Selimagić, a u njegov stan 23 dana kasnije uselila tadašnja komšinica sa šestog sprata Nermina Muminagić (kasnije udata Salčinović), koja je živjela u stanu roditelja. Dobila je papire od Željezare za stanarsko pravo, tako što je OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, u kojoj je radila kao nastavnica, zamijenila sa Željezarom stan u naselju Crkvice za ovaj u koji je ušla Nermina.

– Velika je sramota, nasilje, šta rade nad Adnanom i njegovom porodicom. Ta ista komšinica koja ga izgoni iz stana je imala stan na 6. spratu. Ona je svoj stan prodala nedugo poslije ulaska u stan Selimagića, priča Rizvanović.

S obzirom na to da je Selimagić tada bio u Australiji (živio tamo sa suprugom od 1994. do 2006.) i nije mogao doći, stan je izgubio i fizički i kroz papire. Dao je opunomoćeniku da podnese u njegovo ime zahtjev za povrat stana. Sud i Općina Zenica 2007. su mu vratili stan. Porodici koja je koristila stan do tada naloženo je iseljenje, da bi se 13 godina kasnije desio preokret i naložena je deložacija Selimagića.

Mirza Dajić
oslobođenje.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem