Info

Drugi decembar, Dan solidarnosti bolesnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Drugi decembar, Dan solidarnosti bolesnika – U subotu, 2. decembra 2017., pacijenti i zainteresirani sudionici iz svih sedam svjetskih regija će stajati zajedno, ujedinjeni u proslavi Dana solidarnosti pacijenata. Ovo će biti sedma godina u kojoj se pacijenti pridružili rukama da obilježavaju Dan. U decembru ćemo iskoristiti priliku da podignemo svijest o značajnoj potrebi i koristima pacijenata osposobljenih i informiranih. Ove godine je jedinstvena prilika da dodate svoj glas u jedinstveni poziv za osnaživanje pacijenta kroz znanje.

UG za borbu protiv šećerne bolesti ” ZENICA” je punopravni član IAPO sa sjedištem u Londonu.

DAN SOLIDARNOSTI BOLESNIKA !
BUDIMO SOLIDARNI I PRIDRUŽIMO SE,

HVALA VAM !

Znanje podupire osnaživanje pacijenata. Opseg u kojem je pacijent osnažen ovisi o tome da imaju pristup jasnim, korisnim informacijama i sposobnosti da točno procijeni vjerodostojnost tih informacija. Kroz pravu vrstu znanja pacijenti su ovlašteni ostvarivati ​​svoja prava i postati aktivni partneri u oblikovanju zdravstvene zaštite.

Ključno načelo IAPO -ove zdravstvene deklaracije usmjerene na pacijente je da pacijenti imaju informacije koje im omogućuju da sudjeluju kao ravnopravni partneri u izradi zdravstvene politike na svim razinama. Pacijenti imaju pravo da se ne vide kao samo primatelji zdravstvene zaštite, već da budu prepoznati kao ključni partneri u upravljanju njihovim zdravljem. U središtu su pacijenti koji imaju znanje, stručnost i vještine kako bi se bavili osnovnim ljudskim pravom zdravstvene zaštite.

Postoji mnogo načina na koje možemo koristiti znanje kako bi se postiglo osnaživanje globalnog pacijenta. To uključuje:

Poznavanje vaše stručnosti : pacijenti donose značajnu paletu vještina, iskustva i stručnosti u zdravstvu. Bitno je da pacijenti zagovornici budu svjesni onoga što su njihove prepoznatljive vještine i kako ih najbolje mogu staviti u uporabu.
Poznavanje vaših prava : zdravstvena zaštita je ljudsko pravo. Ako želimo biti učinkoviti u zagovaranju vaših prava, moramo znati koja su naša prava!
Poznavanje vaše mreže: originalno osnaživanje pacijenata zahtijeva pristup više zainteresiranih strana. Da bismo imali utjecaja, moramo shvatiti tko su donositelji odluka ojačati vjerojatnost utjecaja na odluke koje donose.
Poznavanje vaše podrške: informativni materijali nisu dovoljno sami. Znajući da postoji podrška od drugih pacijenata ili skupina, ključno je osigurati da pacijenti budu osposobljeni da se osjećaju podupiru i kontroliraju njihovo zdravlje.
Poznavanje mogućnosti vašeg prozora: kako bi imao snažniji utjecaj u zagovaranju prava pacijenata, zagovornici trebaju imati razumijevanje pravog trenutka i pravu zdravstvenu razinu na kojoj će se intervenirati i angažirati.
Samo kroz pristup s više zainteresiranih strana možemo postići stvarni osnaživanje pacijenata. Ova suradnja mora biti podržana od strane sudionika na sustavnoj, dostavi i pojedinačnim razinama kako bi se osigurala kvalitetna zastupljenost pacijenata u svim područjima zdravstvene zaštite. Dovođenjem zajedno možemo podići svijest o vrijednosti koje pacijentovo osnaživanje donosi cijelom zdravstvenom sustavu. Ovim Danom pacijentice solidarnosti pozivamo pacijente da se bave ključnim dionicima kako bi im pomogli razumjeti prednosti globalno informiranih, osposobljenih pacijenata.

Ključne poruke o Danu solidarnosti pacijenta 2017. godine
Pacijenti koji su globalno osnaženi: moć kroz znanje.
Podignimo svijest o značajnoj potrebi i koristima pacijenata s ovlastima i informiranima.
Pacijenti trebaju jasne, dostupne, relevantne i pouzdane informacije o zdravlju radi donošenja informiranih odluka o njihovom zdravlju.
Osposobljeni pacijent je pacijent koji ima pravo reći, poduzeti akciju i utjecati na odlučivanje u zdravstvu.
Spajanjem za PSD 2017 pozivamo na osnaživanje bolesnika kroz bolje i kvalitetnije informacije o pacijentu.
Osnaživanje pacijenata znači uključivanje ih na sve razine zdravstvenog puta.
Zaista osnaživanje pacijenata informacije moraju biti točne, relevantne, lako razumljive i sveobuhvatne.
Osposobljeni pacijenti označavaju zdrave zdravstvene sustave.

Prošle teme
2013 .: Poboljšati živote kroz zdravstvenu skrb za pacijente
2014 .: Jedan glas. Ujedinjen. Univerzalni (Universal Health Coverage)
2015 .: Zdravstvo je ljudsko pravo
2016: Nitko ne ostavlja iza sebe: univerzalnu zdravstvenu skrb za sve pacijente



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno