Nesreće

Druga smrt za tri mjeseca u istom ulazu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga smrt za tri mjeseca u istom ulazu – Zeničanin Aleksandar Janjuš (75) preminuo je preksinoć (četvrtak) oko 20 sati, usljed gušenja dimom, nakon što je u njegovom stanu izbio požar. Vatra i dim su se pojavili na posljednjem spratu T-8 ulaza u zgradi “Kineski zid”, u ulici Mejdandžik, na broju 3, u strogom centru Zenice.

Nakon što su dim iz stana primjetile komšije, pozvani su vatrogasci, hitna pomoć i policija. Nažalost, iako je požar lokalizovan i ugašen oko 20.20 sati, za nesretnog Janjuša nije bilo spasa. Potvrđeno nam je da se ugušio u dimu, te da na sebi nema opekline.

Vještak protupožarne struke obavio je uviđaj sa inspektorima odjela Krim-policije Policijske uprave Zenica 1 i tužiocem, a zvanično se još ne govori o uzroku požara. Nezvanično, požar je najvjerovatnije izazvala upaljena cigareta, čiji plamen i pepeo su zapalili neku tkaninu.

Radi tačnog utvrđivanja uzroka i načina smrti, tužilac Tužilaštva ZDK je naložio obavljanje obdukcije. Kako su nam rekle komšije stradalog, Aleksandar je živio sam, te je prekjučer prijepodne otpušten iz Kantonalne bolnice, gdje boravio zbog zdravstvenih problema. Nažalost, nekoliko sati nakon dolaska kući smrtno je stadao u požaru.

Acu, kako su ga zvale komšije, stanari ovog ulaza, ali i cijele ulice pamte kao izuzetno društvenog i uljudnog komšiju, koji je bio nenametljiv. Nakon obavljenog uviđaja, tijelo stradalog je prebačeno u KBZ, a stan zapečaćen.

 

pozar-mujob01U istoj zgradi i ulazu, na 8. spratu, 9. septembra u požaru je smrtno stradao Mujo Birindžić. Tada se požar širio znatno brže, pa su vatrogasci i policija morali evakusati cijeli ulaz. U bloku zgrada sa devet ulaza u prošloj godini zabilježeno je još pet manjih požara sa materijalnom štetom i lakim povredama, a u godini koja je iza nas sebi je život skokom sa balkona ove zgrade oduzeo jedan stanar.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno