Košarka

Druga pobjeda košarkaša Čelika – preokret u drugom poluvremenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga pobjeda košarkaša Čelika – preokret u drugom poluvremenu – Košarkaši Čelika, uokviru 4.kola A1 Lige KSBiH bili su domaćini ekipi KK Turbina iz Jablanice. Utakmica je odigrana na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici pred oko 300 gledalaca. Pobjedu su zabilježili domaći košarkaši Čelika.

Rezultat: OKK Čelik – KK Turbina 81:75  (11:18), (17:21), (30:18), (23:18);

Sudije su bile Maid Lasetović, Adnan Pašalić i Amer Bambur, a delegat Nedim Čudić.

Sastav OKK Čelik: Armin Avdibegović (cap), Namik Varupa, Denis Halilović, Anes Podojak,  Vildan Hodžić, Muhamed Gak, Kerim Dragolj, Adi Bambur, Kenan Fajković, Mirza Keso, Eldar Abazović, Imran Porča. (Šef struke Armel Mujaković, pomoćnik Edin Varupa);

Najefikasniji kod Čelika: Armin Avdibegović 20, Denis Halilović 10 poena;

Najviše koševa za Turbinu postigli su: Dženan Japalak 18, Ante Čališ 14 poena;

U prvoj dionici ekipe se smjenjuju u vođstvu do sredine dionice, a onda gosti, u drugoj polovini dionice, povećavaju svoje vođstvo i na 9:18, do konačnih 11:18 na kraju prve dionice.

Druga dionica protiče u stalnom povećavanju prednosti gostiju i do 23:39, ali su domaći u finišu smanjili na 28:39, što je i rezultat na poluvremenu utakmice.

Treću dionicu bolje otvaraju domaći košarkaši i serijom od 13:4 stižu do izjednačenja 41:41, na 6,55 minuta do kraja treće dionice. U narednim minutama ekipa se smjenjuju u vođstvu, da bi na kraju treće dionice bilo minimalno vođstvo domaćih od 58:57. Ovu dionicu domaći su dobili sa 30:18, a najefikasniji kod domaćih u ovoj dionici bio je kapiten Armin Avdibegović.

U zadnjoj dionici viđena je velika borba, ali su domaći uspjeli da sačuvaju vođstvo iz treće dionice i povećaju ga za konačnih 81:75. Ovo je druga pobjeda košarkaša Čelika uz dva poraza.

A1 ligaško društvo u ovoj sezoni 2018/2019 čine: Čelik Zenica, Turbina Jablanica, Radnički Goražde, Promo Donji Vakuf, Iskra Bugojno, Konjic, Travnik, te KK Igman Burch University i KK IBU Spartans, ali se u suštini radi o klubovima KK Burch i KK Igman.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno