Nogomet

Druga liga FBiH: Poraz Rudara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga liga FBiH: Poraz Rudara- Uokviru 16.kola (prvo kolo proljetnog dijela sezone) Druge lige FBiH, grupa Centar, danas su u Zenici igrali zenički FK Rudar i tešanjski TOŠK. Završeno je pobjedom gostiju iz Tešnja.

Rezultat: Rudar – TOŠK 0:3 (0:2).

Strijelci za TOŠK bili su Nuhanović (2x) i Rakić.

Sudije: glavni Ćatibović Deni, pomoćni A1 Bajramović Semir, A2 Beganović Alen (svi iz Sarajeva), delegat Mečkić Fikret iz Maglaja.

Početni sastav Rudara: Amel Pjanić, Muhamed Šut, Armin Prasko, Irfan Čančar, Ahmed Ašćerić, Enes Novalić, Omer Hamzić, Abdulah Hurem, Dino Jurković, Amar Vehabović, Ahmed Aletić.(Trener Armin Bujak). Na klupi su bili: Dženan Smajlović, Ajdin Isaković, Halid Mehmedović, Salih Vehabović, Ahmed Džidić.

Utakmica je odigrana na „A“ terenu stadion na Kamberovićima po kišovitom i prohladnom vremenu (+8*C) u prisustvu 100-tinjak navijača, među kojima je bila i veća grupa gostujućih navijača.

Utakmica Rudar – TOŠK na Kamberovićima počela je minutom ćutnje za tragično preminulog bivšeg nogometaša Rudara, Senida Kulačića.
Gosti iz Tešnja opravdali su ulogu favorita i odnose bodove iz Zenice. Rudar se dobro držao prvih 20-ak minuta, ali gosti dolaze u vođstvo nakon solo prodora Rakića. Na 0:2 povisio je u finišu prvog poluvremena Nuhanović na asistenciju Rakića. Rudar je dobro krenuo i drugo poluvrijeme, ali nije uspio da smanji rezultat. Treći gol gosti su postigli u 81.minuti utakmice i to, ponovo, preko Nuhanovića na asistenciju Mrgude.

Utakmica je bila važna za obje ekipe, za TOŠK da održi priključak za vodećim Radnikom iz Hadžića, a za Rudar da konačno krene sa začelja tabele.

U idućem 17.kolu Zeničani gostuju u Župči kod Mladosti, dok je TOŠK domaćin Rudaru iz Breze.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno