Zenica

Druga gimnazija Zenica još sanira posljedica zemljotresa pa drugo polugodište starta online

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona odgovorilo je pozitivno na zahtjev Druge gimnazije Zenica da drugo polugodište, koje u tom kantonu počinje u ponedjeljak, 22. januara, započne odvijanjem nastavnog procesa posredstvom online platformi.

Pomenuta škola je u zemljotresu, koji je zadnjih dana prošle godine najjače pogodio šire područje Grada Zenica, također pretrpila određena oštećenja pa trenutno ne može osigurati i sve potrebne uslove za normalno odvijanje nastavnog procesa.

U odgovoru iz tog ministarstva navedeno je kako su iz te škole dužni “poduzeti sve neophodne aktivnosti, u neposrednom kontaktu s izvođačem radova, za što brže finaliziranje aktivnosti koje se odnose na saniranje štete i pratećih radova u učionicama”, odnosno vraćanje realizacije nastave u školske okvire i na način kako je planirano Godišnjim programom rada za ovu školsku godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno