Zločini

Droga u vozilima, krađa iz džamije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

U ulici Branilaca Bosne, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka J10-M-785, kojim je upravljao T.A., dok se na mjestu suvozača nalazio A.A. Tom prilikom, kod lica A.A., u torbici, pronađena su tri paketića sa sadržajem suhe biljne tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Isto je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Takođe, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka M42-E-648, kojim je upravljao Š.N. iz Zenice, kod navedenog lica, u torbici, pronađen je jedan paketić sa bijelim prahom koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan paketić sa sadržajem suhe biljne tvari koja asocira na opojnu drogu. Š.N. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Nad oba lica lišena slobode zavedena je kriminalistička obrada, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

U ulici Željeznička, izvršena je krađa motocikla marke „Lifan“, registarskih oznaka E89-K-187, vlasništvo D.I. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U mjestu Gradište, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije džamije, iz koje je otuđen televizor, te određena količina novca. Uvađaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Na području ZDK-a dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUP ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno