Zločini

Droga otkrivena u vozilima zaustavljenim kod Kineskog zida i na Mokušnicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Droga otkrivena u vozilima zaustavljenim kod Kineskog zida i na Mokušnicama – Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ulici Milivoja Čekade na broju 6, od strane policijskih službenika prilikom pregleda lica I.J. i B.O., oba lica iz Zenice, pronađeno je petnaest sadržaja biljne materije, upakovanih u pvc foliju, a koja materija svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Policijski službenici su navedena lica lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje.

U ulici Mejdandžik bb, od strane policijskih službenika zaustavljeno je putničko motorno vozilo „Opel Vectra“, registarskih oznaka T18-E-520, kojim je upravljalo lice A.H., dok se na mjestu suvozača nalazio E.H. Izvršenim pregledom, u vozilu je pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, a navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U mjestu Muhašinovići, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo I.A., kojom prilikom je izvršena premetačina stvari, dok iz kuće nije ništa otuđeno. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratila S.A. i prijavila krađu bicikla iz njenog dvorišta, u ulici Stjepana Radića. Nakon zaprimljene prijave, poduzete su mjere na dokumentovanju izvršene krađe.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devetnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, devet lica je zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno