Politika

Dr.sc. TAIB SPAHIĆ, kandidat A-SDA za evropsku BiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dr.sc. TAIB SPAHIĆ, kandidat A-SDA za evropsku BiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH: INTERVJU

Birajmo sposobne, a ne podobne

Taib Spahić iz Zenice, doktor nauka odbrane i sigurnosti, dugogodišnji načelnik PU Zenica i Policijske akademije FMUP-a, autor i publicista, napisao i objavio 17 knjiga iz oblasti sigurnosti i književnosti.

  1. Gospodine Spahić, šta je Vaš motiv da se kandidirate za listu za Parlamentarnu skupštinu BiH?

Moj osnovni motiv je moj unuk, i sva druga djeca i unuci – ne želim da i on bude jedan od preko 70.000 naših mladih ljudi koji će se odreći državljanstva Bosne i Hercegovine i otići u bijeli svijet. Čovjek zauvijek pripada tamo gdje je prvi puta vidio parče plavog neba! Zato ću se zalagati za pravično zapošljavanje, za borbu protiv sistemske korupcije, nepotističkog zapošljavanja i organiziranog kriminala, a za što sam se osposobljavao širom svijeta.

  1. Kao doktor nauka odbrane i sigurnosti, kako vidite sigurnost BiH i koji su Vaši osnovni izborni ciljevi u vezi s tim?

Bosna i Hercegovina je zbog neprincipijelne politike i izostanka ozbiljnog političkog dijaloga koji bi doveo do političkog koncenzusa postala paradigma neobjektivnih i nerealnih unutrašnjih i regionalnih potkusurivanja. Geopolitička prekompozicija sigurnosnih faktora, te potencijalno oživljavanje regionalnih velikodržavnih projekata, i u Bosni i Hercegovini može da potakne dezintegrirajuće snage, koje su sada pozicionirane u fazu kontroliranog političkog konflikta. Zbog toga uknjižba perspektivne državne imovine i pristup Bosne i Hercegovine u NATO nema alternativu.

  1. Šta ćete prvo uraditi ako budete izabrani u Parlamentarnu skupštinu BiH

Odmah ću predložiti deprofesionalizaciju zastupnika u Parlamentu, odnosno ukidanje plaća. Biti poslanik je čast i obaveza, a ne samoproklamovano radno mjesto političar. Moj motiv za zastupnika nije materijalne prirode, jer sam, hvala Bogu, naučio da skromno živim, a moj cilj je da pružim doprinos svojoj državi i svim našim građanima. Oni koji me poznaju, dobro znaju da sam uporan i odan vrijednostima naše multikulturalne bosansko-bošnjačke tradicije.

  1. Šta možete poručiti našim građanima?

Pozivam ih da obavezno izađu na izbore i da se izjasne za one ljude kojima apsolutno vjeruju. Vrijeme je za promjene, za nove ljude, sa novim idejama koje će spasiti našu državu od nestanka, a naše porodice od siromaštva i prisilnog odlaska naše djece širom svijeta. Više nemamo vremena, jer Bosna i Hercegovina je dovedena u poziciju najsiromašnije države sa najvećom sistemskom korupcijom u Evropi. Moramo preuzeti vlastitu odgovornost izbora najboljih kandidata sa listi! Birajmo sposobne, a ne podobne!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno