Zabava

Donosimo detalje novogodišnjeg programa TV kuća u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Osim što će BHT 1 u utorak, 31. decembra, od 16:30 sati emitirati koncert Asima Brkana, Nova BH je gledaocima priredila smijeh uz svima poznate Fazlinoviće. Ali, da krenemo redom… Na državnoj televiziji, BHT-u publika će imati priliku gledati novogodišnji Basics show koji će biti emitiran od 20 sati, a uvod u doček počinje emisijom Magacin Kabare od 20:45 sati.

U emisiji “Konačno petak specijal”, od 21 sat, Maja Miralem će, uz pomoć suvoditelja Zenita Đozića, ugostiti selektora bh. rukometne reprezentacije Bilala Šumana i rukometaša Muhameda Toromanovića te plivačicu Aminu Kajtaz. Za dobru zabavu u studiju zaduženi su Dubioza kolektiv i Helem Nejse.

Kao i svake godine, nezaobilazan sadržaj prvog dana nove godine je prijenos Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije koji je na programu BHT1 od 11:15 sati, zatim se nastavljaju snimci koncerata Marije Šerifović, Dine Merlina, Saše Kovačevića i Gorana Bregovića.

Nova godina s Leom Kiš uvertira je za novogodišnji program Nove BH, a nakon toga slijedi novogodišnje izdanje Nova IN magazina. Gledaoci Nove BH će u 2020. godinu zakoračiti uz novogodišnju emisiju “I godina nova 2020.” koja će objediniti omiljena i već dobro poznata lica s ekrana. Ivica Zadro će se već tradicionalno pojaviti u ulozi najpoznatijeg televizijskog barmena uz zabavnu ekipu koju čine Srećko (Žarko Potočnjak), Pišta (Slavko Pintarić), Policajac (Tomislav Štriga), Roman (Damir Mihanović Ćubi) i Doline (Branimir Vidić). Njima će se pridružiti i glumci iz serija “Na granici” i “Drugo ime ljubavi”.

Novogodišnji program na Novoj BH bit će upotpunjen pjesmama Jasmina Stavrosa, Nives Celzijus, Novih fosila, Željka Bebeka, Indire, Maje Šuput, Jelene Rozge…

“Grandovo narodno veselje” na programu je poslije ponoći i do ranih jutarnjih sati nastavit će se uz Lepu Lukić, Enes Begovića, Snežanu Đurišić, Vesnu Zmijanac, Anu Bekutu, Lepu Brenu…

Kada je riječ o Federalnoj televiziji, nije novost da doček Nove godine počinje uz TV Bingo Show, ali jeste novost pretpremijera igrane serije “Slatke muke”. U ovoj novoj hit seriji Andrija Milošević je istoimeni fiktivni lik i TV zvijezda, poznati komičar, privatno manipulativan i nestrpljiv, infantilan i često arogantan, ali sa skrivenim, mekim srcem u grudima. Andrija je i običan, porodični čovjek koji se bori sa svakodnevnim problemima i izazovima.

U finiš stare i početak nove godine gledaoci Federalne televizije ući će uz koncerte Kemala Montena iz dvorane Zetra u Sarajevu. Njegovi gosti tada su bili Severina, Dražen Žerić Žera, Goran Bregović, Zdravko Čolić, Dino Merlin, Rade Šerbedžija, Hanka Paldum i Oliver Dragojević. Poslije ponoći gledaocima nude film “Batman V Superman: Zora pravednika”.

Oni koji novogodišnju večer odluče provesti uz Hayat TV moći će već od 16 sati pratiti revijalni program pod nazivom “Novogodišnji izlog”, nakon čega od 19:45 sati počinje emitiranje novogodišnjeg programa koji će trajati sve do ponoći, a tada ide novogodišnje odbrojavanje.

“Hayat TV u svom novogodišnjem programu uz uobičajeni repertoar klasičnih djela velikih majstora, njegujući pop-kulturu, ali i narodne numere, nudi bogat repertoar pjesama. Javljamo se uživo s ulica našeg grada, dijelimo novogodišnje poklone s našim partnerima”, poručuju s Hayata.

OBN Televizija priprema jednostavan program za sve one koji su najluđu noć odlučili provesti u svom domu bez buke i previše pompe.

Poslednjeg dana u godini, gledaoce OBN-a očekuje kulinarski show “Stol za 4”, specijalno novogodišnje izdanje humoristične serije “Nemoj da zvocaš” te već ustaljene turske sapunice “Dila”, “Zakletva” i “Ranjene ptice”. Sve će začiniti Mimo Šahinpašić i specijalno izdanje Vox Populija. Šahinpašić je pripremio i nagrade za najvjernije gledaoce OBN-a.

TVSA će za Novu godinu cijelu ekipu novinara imati na terenu. Oni će se javljati uživo i prenositi uživo cijeli koncert Željka Joksimovića.

“Startamo već od 7 sati ujutro sa obojenim novogodišnjim, jutarnjim programom koji će trajati do 10 sati. Zuzi Zu nam stiže iz Hrvatske. Također, u Dnevniku ćemo se uživo javiti sa Trga BiH, a nakon toga, videolinkom će nam se uživo javiti Željko Joksimović ili Abdulah Skaka, to još dogovaramo. Sa ulica Sarajeva javljaju se naši reporteri sa raznih lokacija. Cijela ekipa će biti na terenu, slavimo zajedno s građanima i prenosimo atmosferu iz lokala, hotela, restorana, trgova…”, poručuju sa TVSA.

Osim što će uživo prenositi koncert Joksimovića koji će trajati od 22 sata do jedan sat iza ponoći, napominju i da će prenositi i dio koncerta Ilme Karahmet.

“Otvorit ćemo telefone za gledaoce koji će nam moći slati videa i pokazati kako se oni zabavljaju. Snimili smo dosta novogodišnjih čestitke, a svoje prve čestitke Sarajlijama će poslati Amar Osim i Husref Musemić”, kažu sa TVSA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno