Zenica

Donacija AMZ-a najmlađim Zeničanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvorište zeničkog obdaništa Pčelica krasi novo dječije igralište čiju su izgradnju finansirale kompanije RHI i ArcelorMittal, a u povodu obilježavanja 10 godina Mitala u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući vrijednoj donaciji uređen je park, a dječacima i djevojčicama obdaništa Pčelica stvoren ambijent da svoje vrijeme provedu u bezbrižnoj igri.

Direktorica odjela za odnose sa državnim institucijama ArcelorMittala Mirsa Tuce i predstavnik austrijske kompanije RHI Bernhard Longin naglasili su da je igralište poklon djeci grada Zenice u povodu obilježavanja 10 godina ArcelorMittala Zenica u Bosni i Hercegovini. 

Vrijednost donacije iznosi 12.500 konvertibilnih maraka, a prema riječima direktorice Javne ustanove predškolski odgoj i obrazovanje Edine Hodžić izgradnjom igrališta park obdaništa Pčelica koji je bio potpuno devastiran sada postaje funkcionalan. Ona je dodala da će igralište na kojem se nalaze ljuljačke, tobogan, klackalica i drugi rekviziti, biti na raspolaganju i djeci iz okruženja obdaništa Pčelica. (rtvze)

pcelica c



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno