Ostali sportovi

Domaći poraz odbojkašica ŽOK „Željezara“ i gostujući OK Čelik-R“ i OK „Block Out“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Domaći poraz odbojkašica ŽOK „Željezara“ i gostujući OK Čelik-R“ i OK „Block Out“- Proteklog vikenda, 22. i 23.10. 2022.godine, odigrano je treće kolo u odbojkaškim ligama FBiH.

Tri ženske zeničke odbojkaške ekipe igraju svoje utakmice u dvije lige. To su ekipe ŽOK „Željezara“, OK „Čelik-R“ (Superliga, grupa Jug) i OK „Block Out“ (Prva ženska federalna liga, grupa Sjever).

Dvije zeničke ekipe su igrale svoje utakmice u gostima i doživjeli su poraze. Treća zenička ekipa je doživjela domaći poraz.

Odbojkašice ŽOK „Željezare“ u Superligi, grupa Jug, u 3.kolu su bile su domaćini ekipi OK „Novi Grad“ iz Sarajeva, u derbiju, i doživjele su poraz od 1:3.

Rezultat po setovima:

ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Novi Grad” Sarajevo 1:3 (20:25, 25:16, 26:28, 15:25,) -86:94;

 

Povodom ove derbi utakmice na oficijelnoj facebook stranici ŽOK „Željezara“ su objavili:

-Treće kolo završeno pobjedom gostujuće ekipe “Novi Grad” sa 1:3, te im ovim putem čestitamo na odličnoj igri i vidimo se opet u Sarajevu. Bez obzira na rezultat, prezadovoljni smo igrom naše ekipe. Prvi set smo mogli čak preokrenuti u svoju korist, ali nažalost nismo uspjeli zbog puno servis greški i završen je rezultatom 20:25. Drugi set smo krenuli furiozno i napali, možemo reći, jednu od najboljih ekipa u FBiH, gdje je u jednom trenutku rezultat glasio 16:6, te smo ga uspjeli završiti u svoju korist 25:16. Treći set je bio poen za poen, gdje smo čak imali set loptu koju, možemo reći, zbog brzopletosti i neiskustva nismo znali iskoristiti. U četvrtom setu desio se pad igre, gdje djevojke jednostavno više nisu uspjele da pokažu igru kao u prethodna tri seta, nakon čega su gošće otišle s tri boda u Sarajevo. Bravo ekipa, pokazali ste da se možete boriti i s najboljim ekipama -, objavljeno je.

 

Odbojkašice OK „Čelik-R“ u Superligi, grupa Jug, u 3. su gostovale kod ekipe HOK „Čapljina“ i doživjele su poraz od 3:1.

Rezultat po setovima:

HOK “Čapljina” – OK “Čelik-R” Zenica 3:1 (25:14, 23:25, 25:20, 25:21 )- 98:80;

 

Odbojkašice OK „Block Out“ u Prvoj ženskoj federalnoj ligi, grupa Sjever, u 3.kolu su gostovale u Tuzli kod ekipe OK „Sloboda II“ i doživjele su poraz od 3:1.

Rezultat po setovima:

OK “Sloboda II” Tuzla -OK “Blok OUT” Zenica 3:1 (20:25, 25:11, 25:21, 25:12 ) -95:69;

 

U 4. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći.

OK “Čelik-R” Zenica – OK “Novi Grad” Sarajevo

OK “Breza 1934” Breza – ŽOK “Željezara” Zenica

OK “Blok OUT” Zenica – OK “Krivaja” Zavidovići

E.Imamović

Foto ŽOK „Željezara“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno