Ostali sportovi

Domaća pobjeda odbojkašica ŽOK „Željezare“ Zenica, domaći poraz odbojkaša „Block-Outa“ i gostujući OK Čelik-R

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Domaća pobjeda odbojkašica ŽOK „Željezare“ Zenica, domaći poraz odbojkaša „Block-Outa“ i gostujući OK Čelik-R- Proteklog vikenda, 09. i 10.10. 2021.godine, prvim kolom, počela su takmičenja u odbojkaškim ligama FBiH. Tri zeničke odbojkaške ekipe su igrale svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out.

Protekle subote tri zeničke odbojkaške ekipe su igrale svoje utakmice u tri različite lige. Dvije zeničke ekipe su bile domaćini u u sali Prve gimnazije, a jedna ekipa je gostovala. Utakmice su odigrane uz prisustvo gledalaca, nakon dužeg vremena zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu. Zabilježena je jedna pobjeda i dva poraza.

Odbojkašice ŽOK Željezare u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u 1.kolu bile su domaćini ekipi OK Student iz Mostara i ostvarile su pobjedu maksimalnim rezultatom od 3:0.

-Prvo kolo završeno u korist naših djevojaka maksimalnim rezultatom 3:0 protiv ekipe iz Mostara. Čestitamo djevojkama i treneru! Ekipi OK “Student” Mostar hvala na fer plej igri i vidimo se uskoro opet. Hvala našim navijačima, srce nam je ispunjeno kad vidimo punu dvoranu! -, objavili su na oficijelnoj facebook stranici ŽOK „Željezara“ Zenica.

Odbojkašice OK Čelik-R u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Sjever, gostovale su u Lukavcu kod ekipe ŽOK „Smeč“ i doživjele su poraz rezultatom 3:0. Povodom ove utakmice na oficijelnoj facebook stranici OK Čelik –R su objavili:

-Ekipa “Smeč” iz Lukavca se pokazala kao jak protivnik za naše dosta mlađe i dosta neiskusnije djevojke. Poraženi smo rezultatom 3:0, ali nećemo se mnogo obazirati na to s obzirom da je ekipa Lukavca bivši premijerligaš koja je u svoje redove dovela dosta jake i iskusne igračice a za cilj imaju povratak u Premijer ligu BiH. Mi se okrećemo narednom kolu na domaćem parketu gdje ćemo ugostiti ekipu ŽOK “Napredak” iz Odžaka! Idemo dalje

Odbojkaši OK Block Outa, u Superligi Federacije BiH su bili domaćini ekipi OK Ilidža i doživjeli su poraz od 0:3.

U drugom kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći.

OK „Krivaja“ Zavidovići – ŽOK „Željezara“

OK „Čelik-R“ – ŽOK „Napredak“ Odžak

OK „Breza 1934“ – OK „Block Out“

E.Imamović

Foto ŽOK „Željezara“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno