Nogomet

Domaća pobjeda i remi omladinaca zeničke Fortune protiv ekipa BFK Simm Bau

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Domaća pobjeda i remi omladinaca zeničke Fortune protiv ekipa BFK Simm Bau- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Danas, 09.9.2023.godine, u Zenici su odigrane dvije utakmice iz 5. kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Fortuna i NK Čelik iz Zenice.

U 5.kolu kadeti i juniori zeničke Fortune bili su domaćini svojim vršnjacima iz ekipe BFK Simm Bau iz Kosove kod Maglaja i ostvarili su jednu pobjedu i jedan remi protiv svojih vršnjaka iz Kosove.

Utakmice su odigrane na stadionu na Kamberovića polju u Zenici po sunčanom vremenu, + 30*C, pred oko 40 gledalaca.

Rezultati  omladinskih selekcija Fortune:

JUNIORI (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Armin Beganović)

ZENICA: NK FORTUNA – BFK SIMM BAU 1:1 (0:0);

Gol za juniore Fortune postigao je kapiten Adis Đulan u 51′ iz jedanaesterca, dok je strijelac za goste bio Hasan Cvrčak u 56. minuti.

KADETI (Glavni trener Armin Bujak, predstavnik kluba Armin Beganović);

ZENICA: NK FORTUNA – BFK SIMM BAU 2:1 (1:0);

Strijelci za kadete Fortune su bili Amil Smriko u 25′ i Porča Samed u 72′ iz jedanaesterca, dok je gol za goste postigao  Dženan Mujagić u 53′.

U narednom 6.kolu juniori i kadeti NK Fortuna gostuju kod ekipe NK Travnik, dok su omladinci NK Čelik domaćini ekipi NK Kiseljak.

Omladinske selekcije NK Čelik, u 5.kolu, danas su gostovale u Vitezu kod ekipe NK Romari i ostvarili su dvije gostujuće pobjede. O tome smo objavili na linku. 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno