Nogomet

Domaća pobjeda i poraz omladinaca zeničke Fortune, Čelikovi omladinci igraju u srijedu u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH u nogometu, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 21.kolo; Tekućeg vikenda igraju su utakmice 21.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je šesto kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

Protekle subote u 21.kolu kadeti i juniori NK Fortuna bili su domaćini svojim vršnjacima iz NK Kiseljak. Kadeti Fortune su zabilježili novu pobjedu, dok su juniori zabilježili novi poraz. Kadeti i juniori NK Čelik svoje utakmice iz 21.kola odigrat će u srijedu 13.4.2022.godine u Žepču protiv ekipe NK Žepče.

Evo rezultata Fortune i strijelaca:

KADETI NK Fortuna – NK Kiseljak 2:0 (1:0); Strijelci za kadete Fortune  bili su Džejlan Kamber u 22′ i Adis Đulan u 52′; (Glavni trener kadeta bio je Fortune Sabahudin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković);

JUNIORI NK Fortuna – NK Kiseljak 0:3 (0:2); (Glavni trener juniora bio je Armin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković);

Nakon 21.kola kadeti Fortune su na petom mjestu sa 31 bod. Nakon 21.kola juniori Fortune su na 13.mjestu sa dva boda. U narednom 22.kolu (sedmo kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika su domaćini ekipi BFK Simm Bau iz Kosove, dok ekipa Fortune gostuje ekipi NK Vitez.

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno