Kultura

DOLS BNP-a na Kestenburgu u Banjoj Luci sa predstavom “Pozdravi nekog”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

DOLS BNP-a na Kestenburgu u Banjoj Luci sa predstavom “Pozdravi nekog” – Iako je pozorišna sezona u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica privedena kraju, a godišnji odmori su u punom jeku, Dječija, omladinska i lutkarska scena ne odmara. Sa svojom predstavom POZDRAVI NEKOG, učesnici su Kestenburg festivala (Internacionalni festivala studentskog pozorišta), koji se održava u Banja Luci od 25. juna do 03. jula.

Na Festival su pozvani studenti i profesori sa međunarodnih umjetničkih akademija, teatarski entuzijasti i amaterske pozorišne grupe i kompanije cijelog svijeta. Festival se održava bijenalno i pored gledanja predstava i igranja svojih produkcija, pruža se mogućnost učestvovanja u raznim radionicama.

Ove godine će biti prikazano ukupno 48 predstava u tri selekcije. Gosti dolaze iz mnogo zemalja, a treba pomenuti: Iran, Litvaniju, Italiju, Koreju, Češku, Šri Lanku, Srbiju, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru… Zeničani igraju dvije predstave POZDRAVI NEKOG i to 28. juna u 18 i 22 sati, na experimentalnoj sceni Dječijeg pozorišta RS-a.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno