Zenica

Doktorirao hfz. Safet Husejnović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu, 17. decembra 2014. godine, u amfiteatru Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, održana je odbrana doktorske disertacije na temu „Utjecaj kiraeta na izvođenje šerijatskih propisa“, doktoranda mr. hfz. Safeta Husejnovića pred Komisijom u sastavu: prof. dr. Džemal Latić (predsjednik), prof. dr. Enes Karić (mentor) i doc. dr. hfz. Dževad Šošić (član).

Dr. hfz. Safet Husejnović rođen je u Šerićima, općina Zenica 1972. godine. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu, a potom dodiplomski studij na Fakultetu islamskog prava na Univerzitetu u Jordanu 2001. godine, a postdiplomski studij na Fakultetu islamskih nauka 2009. godine. Obavljao je dužnost imama i muallima u džematima Topčić polje, Trgovišće i Sejmen, gdje i sada radi. Muhafiz je nekoliko mladih hafiza. Dobitnik je plakete prvog hafiza na Islamskoj pedagoškoj akademiji u Zenici, kao i priznanja za najboljeg muallima na području Zenice 2010. godine. Objavio je više radova u našoj periodici i više prijevoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno