Zenica

Dogovorena nabavka zamjenske terapije neophodne za liječenje ovisnika o opojnim sredstvima 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dogovorena nabavka zamjenske terapije neophodne za liječenje ovisnika o opojnim sredstvima  – U Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak na temu nabavka zamjenske terapije u 2018 godini,neophodne u liječenju ovisnika o opojnim sredstvima.  Pored Drgaoljuba Brenje, ministra zdravstva sastanku su prisustvovali i predstavnici UNDP-a, Zavoda za borbu pritiv bolesti ovisnosti i Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

Dogovoreno je da se nastavi finansiranje nabavke lijekova Metadona i Suboxone-a od strane Zavoda zdravstvevnog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona i u 2018 godini.  Nabavku lijekova će vršiti UNDP i  isporučivati Zavodu za borbu protiv bolesti ovisnosti na već definisan i organiziran način. Plaćanje lijekova će se vršiti kvartalno doznačavanjem ugovorenih sredstava od strane Zavoda zdravstvenog osiguranja Zavodu za bolesti ovisnosti, prema definisanom ugovoru.

Važno je naglasiti da se neće prekidati kontinuitet u nabavci Metadona i Suboxone-a i da će lijekova biti u dovoljnoj količini i u 2018 godini .

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno