Info

Dodjela grant sredstava za inovativne kompanije iz Bosne i Hercegovine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dodjela grant sredstava za inovativne kompanije iz Bosne i Hercegovine – Danas, 18. maja 2017. godine, u vremenu od 11:00 do 12:00 sati,  Agencija ZEDA je u saradnji sa sarajevskom  Regionalnom razvojnom agencijom SERDA u prostorijama Impulsnog kreativnog centra, za zeničke privrednike organizovala informativnu sesiju na kojoj je predstavljen Challenge program.

Zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini ovaj program je uspostavljen u našoj zemlji.

Challenge program kroz projekt Challenge to change – C2C implementiraju Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS u naredne četiri godine. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Cilj implementacije ovog projekta je jačanje privrednog razvoja u BiH kroz realizaciju inovativnih ideja, kao i jačanje saradnje Švedske i BiH. Challenge fond ima na raspolaganju 2,3 miliona eura, koji će biti dostupan privrednim subjektima s područka BiH i Švedske, koji imaju poslovne ideje, koji mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Cjelokupan program (oblasti, sredstva, (ne)prihvatljivi troškovi, kriteriji, uslovi apliciranja, način evaluacije…) je predstavljen i pojašnjen za oko četrdeset zeničkih kompanija kao i za predstavnike kompanija iz ZE-DO kantona koje su prisustvovale ovoj informativnoj sesiji i koje su izrazile interes za apliciranje na sredstva Challenge programa.

Ukoliko ste preduzetni i inovativni, prepoznajete mogućnosti i prilike za razvoj novih proizvoda, usluga ili unaprjeđenje postojećih procesa, kojima možete unaprijediti svoje poslovanje ili omogućiti pristup širim društvenim grupama, onda Challenge fond predstavlja pravog partnera za saradnju i podršku u realizaciji vaših inovativnih ideja.

Rok za podnošenje aplikacija je 12.juna 2017. godine do 16 sati.

Mogućnost prijavljivanja na Javni poziv provodi se isključivo putem apliciranja na web platformu – www.c2c.ba.  

Preporučujemo da prvenstveno ispunite aplikaciju u Wordu kako biste eliminisali mogućnost pogreške online  te da potom online samo prepišete ono što ste već ispunili u Wordu.

Aplikacijski obrazac možete preuzeti klikom OVDJE

Application Manual

Vodič za aplikante preuzmite klikom OVDJE

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno