Kultura

Dodijeljene nagrade XIII smotre predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva u BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica su danas, 15. decembra dodijeljene nagrade XIII smotre predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva u produkciji Dječije, omladisnke i lutkarske scene održane u petak, 1. decembra. Stručni žiri u sastavu: Ermina Kurevija (predsjednica), Lana Zablocki (članica) i Selma Ćosić (članica) jednoglasno je dodijelio trideset i sedam nagrada vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Prema riječima predsjednice Žirija, ujedno i rukovoditeljice Dječije, omladinske i lutkarske scene Zeničkog pozorišta, Ermine Kurevije: „Presretni smo jer je ove godine bio jako lijep odziv i jer je učestvovalo mnogo vrtića, osnovnih i srednjih škola. Podijelili smo čak trideset i sedam nagrada jer su svi došli sa sjajnim kostimima, scenografijom, odabirom muzike i ono što je jako važno – idejom. Ovim pozorišnim metodama učimo djecu da je svijet kulture jako bitan u njihovom odgoju i da kulturu nikada, ni u jednom trenutku ne smijemo zapostaviti.“

Ovo je već trinaesti put da je Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica okupila vrtiće, osnovne i srednje škole u zajedničkoj misiji njegovanja i propagiranja dramskog stvaralaštva. Pored Zenice, na Smotri su učestvovali i učesnici iz Visokog i Zavidovića, a glavna nagrada Smotre za najbolju predstavu otišla je u ruke Prve osnovne škole „Montessori“ Zenica za predstavu „Mir i ljubav za sve nas“.

Spisak nagrađenih na linku: https://dols.bnp.ba/vijesti/item/283.html



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno