Zenica

Dodijeljena prva nagrada “Čarobnih bajki” i “Čarobne bojanke” – najviše kreativnosti pokazala sedmogodišnja Ajra Hadžić 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije nekoliko sedmica, magistrica Ajna Dedić, vlasnica brenda Polonica ART i autorica zbirke bajki „Čarobne bajke“ i bojanke „Čarobna bojanka“ predstavila je javnosti ovaj projekat za koji joj je veliku podršku dala poznata književnica, Nura Bazdulj-Hubijar. Autorica Dedić je djecu pozvala na čitanje, maštanje, kreativnost i učešće u kreiranju malog remek djela odnosno pretvaranju bojanke u slikovnicu, a za šta će uslijediti nagrada. „Čarobne bajke“ i „Čarobna bojanka“ su edukativno-zabavni materijal koji djeci omogućuje da za svoju kreativnost osvoje vrijedne nagrade. Svaki mjesec, autorica Dedić daruje djecu koja najkreativnije odgovore izazovu iz bajki i/ili bojanke.

„Čitanje, crtanje, bojenje, ideje, maštanje, trud i takmičarski duh treba nagraditi. Djeca su ta kojoj je dovoljno malo motivacije da se potrude, te da budu uporni i kreativni. Djeca imaju vrlo jednostavne ali izazovne zadatke u kojima će uživati, a o čemu ćete više saznati u „Čarobnim bajkama“ i „Čarobnoj bojanci““ – rekla je autorica Dedić. Prvu čarobnu nagradu osvojila je sedmogodišnja Ajra Hadžić, učenica drugog razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Zenici. Ajra je dobila kućicu za lutke sa kojom će se zabavljati, igrati i maštati, te koja će je uvijek podsjećati na „Čarobne bajke“ i „Čarobnu bojanku“ odnosno izazov u kojem je pobijedila.

-„Nevjerovatno je koliko su djeca sretna kada se takmiče i imaju motivaciju zašto nešto rade. To znači da sam odlično procijenila kako nagraditi njihov trud i presretna sam zbog toga. Zadaci su jednostavni, a rezultat fenomenalan. Želim istaknuti da je djevojčica Ajra prihvatila da kao prva dobitnica nagrade za „Čarobne bajke“ i „Čarobnu bojanku“ snimi reklamu koju ćete uskoro moći pogledati. Iako sam planirala da svaki mjesec nagrađujem po jedno dijete, s obzirom da je ovo prvi mjesec nagrađivanja, tokom ove sedmice ću obradovati još jedno dijete koje bude najkreativnije. Neka čarolija bude još veća pa da u prvom mjesecu usrećim još jedno kreativno dijete koje se najviše potrudi. Čarolija se nastavlja“ – rekla je autorica Ajna Dedić.

Bravo Ajra! Dragi roditelji i draga djeco, „Čarobne bajke“ i/ili „Čarobnu bojanku“ možete naručiti na Polonica ART https://www.facebook.com/polonicaart . Nagrade koje možete osvojiti su fenomenalni proizvodi zeničkog preduzeća CNC art: kućice za lutke; vikendice za lutke; garaže na spratove; farme za životinje sa krovom koji se otvara; pametne ploče; uklapalice; i još mnogo vrijednih nagrada…

Sretno!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno