Ostali sportovi

Doček Amela Tuke u petak popodne na Kamberovića polju, OK BiH ga nagradio sa 15.000 KM za srebro iz Dohe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš najbolji atletičar i osvajač srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi Amel Tuka u petak će sletjeti na sarajevski aerodrom gdje će se obratiti medijima, a u Zenici ga očekuje spektakularan doček. Organizaciju dočeka drugog najbržeg čovjeka na svijetu u utrci na 800 metara preuzeo je Atletski klub Zenica, dok će podršku pružiti Grad Zenica i Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Kako je za Klix.ba kazao predsjednik AK Zenica Suad Kaknjo, Amel Tuka će u Sarajevo stići u petak kada će se obratiti medijima na aerodromu oko 12 sati, nakon čega je planiran polazak za Zenicu gdje će biti upriličen spektakularan doček. Kao i prije četiri godine kada ga je nakon bronzane medalje u Pekingu dočekalo više od 10.000 građana, i ovaj doček će biti organizovan na Atletskom stadionu u Zenici gdje je Amel trenirao i trenira kada boravi u ovom gradu. Kaknjo je kazao kako se već uveliko provode aktivnosti na organizaciji dočeka bh. viceprvaka svijeta koji je donio mnogo radosti u srca bh. građana.

Sa velikim oduševljenjem Olimpijska porodica je dočekala ogroman uspjeh Amela Tuke koji je ostvario osvajanjem drugog mjesta na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se održava u Dohi, saopćeno je danas iz Olimpijskog komiteta BiH. “Ova medalja je plod dugogodišnjeg rada i odricanja Amela Tuke, njegove posvećenosti uzvišenim sportskim ciljevima i ljubavi prema domovini. OK BiH je davno prepoznao i podržao Amelov vrhunski kvalitet i podržava ga u kontinuitetu sa još 13 sportista više od dvije godine na njegovom putu do Olimpijskih igara Tokyo 2020. Ovim uspjehom je napravio odličnu uvertiru za dolazeću olimpijsku godinu i u potpunosti zaslužio ovu simboličnu nagradu iz nebudžetske kase Olimpijskog komiteta BiH”, naveli su.

Olimpijski komitet je donio odluku da Tuku nagradi sa 15.000 KM za srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Dohi.

“Nadamo se da će budžetske organizacije nadležne za vrhunski sport i njegovo finansiranje takođe konkretno i sistemski podržati Amela Tuku i ostale vrhunske sportiste u njihovim namjerama da ostvare naše i njihove snove”, saopštili su iz OK BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno