Zenica

Dobri rezultati rada Tužilaštva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zenica u prošloj godini je ostvarilo kolektivnu normu sa 110,75 posto,a kvalitet tužiteljskih odluka je 94 posto,izjavila je na današnjoj pres konferenciji glavna tužiteljica Vesna Kaknjo.

Ocjena o radu Tužilaštva mogla je biti i bolja ali ova pravosudna institucija nije kadrovski popunjena sa potrebnim brojem tužilaca zbog nedostatka novca.-Ostvareni su bolji rezultati nego 2013. godine,jer je na kraju 2014. godine bilo više riješenih prijava za 5 posto,pri čemu se iz godine u godinu smanjuje broj neriješenih predmeta.Takođe je tokom 2014. godine riješen veći broj istraga za 14 posto,a kako ističe glavna tužiteljica Vesna Kaknjo,podignut je i veći broj optužnica i to bez kaznenog naloga,što znači da se konačnici očekuje donošenje bezuvjetnih kazni.

Na pres konferenciji su govorili i zamjenici glavne tužiteljice Vesna Bjelošević i Redžo Delić.Bjelošević je istakla, da je prošle godine zabilježeno smanjenje krivičnih djela općeg kriminaliteta i djela protiv života i tijela,a povećanje protiv spolne slobode i krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa.Redzo Delić,šef Odjela za ratne zločine i privredni kriminal je ukazao, da je tokom prošle godine doneseno 5 optužnica u predmetima ratni zločina te da je za 5 lica donesena osuđujuća presuda.Kantonalno tužilaštvo Zenica priprema i formiranje posebnog odjela za maloljetnička krivična djela,ali to za sada otežavaju prostorna ograničenja.

rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno