Ostali sportovi

Dobri nastupi zeničkih mladih atletičara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U proteklom periodu mladi atletičari AK Zenica bilježe dobre nastupe, saopštavaju nam iz AK Zenica.
Atletski savez BiH uspjeva organizovati domaća takmičenja i pored složene epidemiološke situacije sa pandemijom koronavirusa, kako u našoj zemlji, tako i u cijelom svijetu.

Prošlog vikenda (19.7.2020.godine) u Tuzli je održano prvenstvo BiH za pionire/pionirke.
Najuspješnija je bila Kanita Brka, koja je ubjedljivo trijumfovala ispred svojih konkurentica.
Uspješan nastup su imali: Sajra Selimović u skoku u dalj i skoku u vis; Ilhana Šehić u trci na 600 m; Lamija Kolić i Lejla Sarajlić na 300 m, te Arslan Alić na 80 m prepone.
Van konkurencije su trčali Zerina Sivac na 400 m, te Adis Hodžić koji je, na 400 m, uz dobar nastup istrčao i lični rekord.

Juče, 29.7.2020.godineje u Sarajevu održano prvenstvo BiH za dječake/djevojčice.
Pobjedu u disciplini bacanje diska odnio je Muhamed Čančar sa rezultatom 32.84 m, drugo mjesta ostvario je Evel Smriko u bacanju diska sa rezultatom 27.70 m, a treće mjesto Zerina Sivac u trci na 600 m 1:44.37

Uspješne nastupe imali su: Ilhana Smriko i Ilhana Šehić, Anes Džidić i Adijan Dujak na 300 m, Arslan Alić na 100 m prepone, Iness Kavaz u bacanju kugle, kao i takmičari van konkurencije Ajdin Haseljić (100 m), Muhamed Čančar , Evel Smriko i Iness Kavaz (Kladivo).

Naredno takmičenje iz kalendara Atletskog saveza BiH predviđeno je da se održi 08 i 09. avgusta 2020.godine, a to je Prvenstvo BiH za seniore i seniorke u organizaciji Atletskog kluba Zenica, na atletskom poligonu SRC “Kamberovića polje”.

-Naravno, uslov je da se dobiju sve potrebne saglasnosti, a u vezi pandemije Covid-19. Na pomenutom takmičenju trebali bi se pojaviti najbolji takmičari/ke iz BiH predvođeni domaćim asovima Tukom, Pezerom, Mileusnićem, Mujezinovićem, Alićem, Redžićem, Hecom, Salkićkom i sa nadolazećim snagama Hodžić, Kapković, Sivac, Kahriman, Haseljić…-saopštili su iz AK Zenica.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno