Ostali sportovi

Dobri nastupi mladih zeničkih atletičara

Dobri nastupi mladih zeničkih atletičara
Dobri nastupi mladih zeničkih atletičara

Dobri nastupi mladih zeničkih atletičara- Junior atletskog kluba Zenica,Maid Redžić, proteklog vikenda na dvoranskim mitinzima u Beogradu i Novom Sadu okitio se sa dvije zlatne medalje u skoku u vis pri tome oborivši i državni rekord u juniorskoj konkurenciji.

Na mitingu u Beogradu Redžić je ostvario rezultat od 190 centimetara sa kojim je uz prvo osvojeno mjesto postavio državni rekord u kategoriji mlađih juniora. Dan poslije u Novom Sadu popravlja po drugi put u dva dana državni rekord te uz preskočenih 195 cm, osvaja i drugu zlatnu medalju.I ostali članovi Atletskog kluba “Zenica” ostvarili su dobre rezultate a oborena su dva rekorda kluba.

Hana Džumhur je u skoku u vis na mitingu u Beogradu preskočila visinu od 130 cm, što joj je novi lični rekord, ali i novi rekord kluba u ovoj kategoriji. Irina Kapković je sa 3,92 metra osvojila 11. mjesto u konkurenciji 56 takmičarki u skoku u dalj.

Klupski juniorski rekord u troskoku u Novom Sadu popravio je Sedin Hećo koji je skočio 13,92 metra i osvojio prvo mjesto. Samir Hodžić na istom mitingu je u skoku u vis osvojio drugo mjesto sa preskočenih 195 cm.

(S.H.)
rtvze.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: