Ostali sportovi

Dobar nastup Aero kluba Zenica na takmičenju u Mostaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu i nedelju 02 i 03. 09.2023. su u organizaciji AK”Izet Kurtalić” iz Visokog i AK “Mostar” iz iz Mostara na terenima mostarskog blata održana su dva internacionalna takmičenja aero modelara.

Članovi Aero kluba Zenica su sudjelovali u sastavu juniori: Anastasija Borojević, Ahmed Zilić i Hamza Zilić i seniori: Predrag Šarkinović, Milivoje Nedić, Faik Čičak i Ferid Zilić.

Na ovim međunarodnim takmičenjima je nastupilo je preko 80 takmičara gdje su pored modelara iz Bosne i Hercegovine kao domaćina učestvovali takmičari iz Slovenije, Srbije, Bugarske, Turske, Makedonije i Austrije. Takmičenja se odvijala po lijepom skoro idealnom vremnenu u kategorijama slobodnog leta jedrilica po FAI kategorizaciji (F1ABC i Q) kategorijai. Najbolje plasirani zenički takmičar je bio junior Ahmed Zilić u kategoriji F1A, koji je zauzeo treće mjesto u juniorskoj konkurenciji što nam daje nadu da će Zenica za razliku od drugih gradova iz BiH koji više nemaju predstavnike u ovom sportu, još dugo vremena imati svoje predstavnike u aero modelarstu.

Od ostalih takmičara treba istaći rezultat Predraga Šarkinovića koji je u svojoj kategoriji modeli na pogon gumom, (F1B) zauzeo nezahvalno četvrto mjesto.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno