Info

Do kraja godine moguća isplata 125 miliona dolara klirinškog duga

Do kraja godine moguća isplata 125 miliona dolara klirinškog duga
Do kraja godine moguća isplata 125 miliona dolara klirinškog duga
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do kraja godine moguća isplata 125 miliona dolara klirinškog duga- Sredstava od klirinškog duga bivšeg SSSR-a u vrijednosti oko 125 milipna dolara trebala bi biti operativna za nekoliko mjeseci, možda čak i do kraja godine, nada se ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

“Izvršenje klirinškog duga Ruske Federacije vidim na onaj način kako je definirano posljednjim prijedlogom, a to je da se raspodjela izvrši na način kako je predloženo Vijeću ministara”, rekao je Đokić.

Dodaje da, prema tom prijedlogu, dio sredstava pripada Vijeću ministara BiH, dio Brčko distriktu, a preostali dio treba, srazmjerno ustanovljenoj formuli, podijeljen na Republiku Srpsku i Federaciju.

”Sada očekujemo izjašnjenje vlade Ruske Federacije po prijedlogu koji je otišao ispred BiH”, istaknuo je Đokić dodavši da se nada da bi do kraja godine ta sredstva mogla biti operativna.

D.K.
akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno