Nogomet

Do kada će trajati zimska pauza u BiH?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmicom Zrinjskog i Sarajeva spuštena je zavjesa na jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Od ranije je poznato da se titulom jesenjeg prvaka okitio banjalučki Borac sa 45 osvojenih bodova u 18 odigranih utakmica. Na drugoj poziciji je Zrinjski sa 38 bodova, Velež na trećem i Sarajevo na četvrtom mjestu imaju po 33 boda.

U zoni ispadanja su Igman sa 19 i Zvijezda 09 sa 11 bodova. Da će proljetna borba za opstanak biti uzbudljiva govori podatak da po 19 bodova imaju još Željo i Tuzla City, GOŠK i Posušje osvojili su po 20, Široki Brijeg 22, a nešto mirnija je Sloga sa 27 bodova na kontu.

Premijerligaši pale motore i počinju zimske pripreme već u prvim danima nove godine.

Proljetni dio prvenstva počinje 17. februara, za tačno 61 dan.

Sedam dana prije igrat će se mečevi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Žrijeb parova bit će održan u četvrtak, 21. decembra u prostorijama FSBiH.

Utakmice u Premijer ligi BiH igraju se do 26. maja, za kada je kalendarom takmičenja predviđeno 33. kolo. Od ove takmičarske godine u finalu Kupa BiH ponovo se igraju dvije utakmice. Prva je planirana za 8., a druga za 15. maj.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno