Biznis

Dm povukao “Alnatura Sesammus Tahin” iz prodaje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dm drogerie markt saopćio je da je iz predostrožnosti iz prodaje povukao proizvod Alnatura Sesammus Tahin (250 grama), nakon što je dokazano da je u jednoj tegli tog proizvoda pronađena salmonela.

Proizvođač je u proteklim sedmicama preventivno povukao iz prodaje sve šarže s rokom trajanja do 9. maja 2016. godine. Proizvod Alnatura Sesammus Tahin s navedenim rokom trajanja nije se mogao kupiti na dm prodajnim mjestima u BiH, te je analizom utvrđena zdravstvena ispravnost šarži koje su isporučene u BiH.

Bez obzira na to, dm je iz prodavnica iz predostrožnosti povukao sve proizvode Alnatura Sesammus Tahin kako bi osigurao najveću sigurnost proizvoda i kupaca.

Iz dm-a mole sve kupce koji kod kuće imaju ovaj proizvod da ga ne konzumiraju i da ga vrate u bilo koju dm prodavnicu, za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda.

Alnatura žali zbog ovog događaja i izvinjava se zbog neugodnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno