Biznis

Dm povukao “Alnatura Sesammus Tahin” iz prodaje

Dm drogerie markt saopćio je da je iz predostrožnosti iz prodaje povukao proizvod Alnatura Sesammus Tahin (250 grama), nakon što je dokazano da je u jednoj tegli tog proizvoda pronađena salmonela.

Proizvođač je u proteklim sedmicama preventivno povukao iz prodaje sve šarže s rokom trajanja do 9. maja 2016. godine. Proizvod Alnatura Sesammus Tahin s navedenim rokom trajanja nije se mogao kupiti na dm prodajnim mjestima u BiH, te je analizom utvrđena zdravstvena ispravnost šarži koje su isporučene u BiH.

Bez obzira na to, dm je iz prodavnica iz predostrožnosti povukao sve proizvode Alnatura Sesammus Tahin kako bi osigurao najveću sigurnost proizvoda i kupaca.

Iz dm-a mole sve kupce koji kod kuće imaju ovaj proizvod da ga ne konzumiraju i da ga vrate u bilo koju dm prodavnicu, za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda.

Alnatura žali zbog ovog događaja i izvinjava se zbog neugodnosti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem