Biznis

DM: povlačenje Alnatura prosenih loptica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

dm drogerie markt obavjestava javnost kako su iz predostroznosti povuceni proizvodi Alnatura prosene loptice i Alnatura prosene loptice s kikirikijem 75 g.

Razlog povlacenja je sto su u uzorku pomenutih proizvoda pronađeni tragovi tropanskog alkaloida, tvari koja je prirodan sastojak pojedinih biljaka. Proizvod se povlaci kako bi se iskljucili svi moguci zdravstveni rizici za kupce.

Dm drogerie markt obavještava javnost kako su iz predostrožnosti povučeni proizvodi Alnatura prosene loptice i Alnatura prosene loptice s kikirikijem 75 g. Razlog povlačenja je što su u uzorku pomenutih proizvoda pronađeni tragovi tropanskog alkaloida, tvari koja je prirodan sastojak pojedinih biljaka. Proizvod se povlači kako bi se isključili svi mogući zdravstveni rizici za kupce.
Mole se kupci da provjere jesu li kupili Alnatura prosene loptice ili Alnatura prosene loptice s kikirikijem. Kupci koji su u posjedu navedenih Alnatura proizvoda mole se da prestanu s upotrebom istih te da proizvode vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda.
Alnatura iskreno žali zbog ovog događaja i izvinjava se radi eventualnih neugodnosti.
Pozadinske informacije:
Tropanski alkaloid je prirodni sastojak koji se nalazi u pojedinim biljkama i služi za odbranu od štetočina. Biljke s tropanskim alkaloidem mogu se pronaći na poljoprivrednim površinama na kojima se uzgajaju žitarice. Prilikom žetve njihove sjemenke mogu biti pokupljene zajedno s žitaricama i dospjeti u namirnice. Ove sjemenke se nakon žetve sortiraju i uklanjaju, ali zahvaljujući modernim laboratorijskim analizama u namirnicama mogu biti pronađeni i njihovi najmanji tragovi. Alnaturini proizvodni partneri su u svoje proizvodne procese uključili daljnje mjere nadzora i kontrole.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno