Biznis

dm odabrao 17 eko projekata čiju će realizaciju podržati, među njima i projekti iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

dm odabrao 17 eko projekata čiju će realizaciju podržati, među njima i projekti iz Zenice- dm će podržati ekološke projekte s gotovo 60.000 KM

U okviru društveno odgovorne inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition dm drogerie markt podržat će realizaciju ekoloških projekata koji direktno doprinose zaštiti i očuvanju okoliša s gotovo 60.000 KM ukupne vrijednosti.

U okviru prijavljenih projekata će biti realizirane različite aktivnosti, kao što su: čišćenje i uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnja, pošumljavanje, postavka kanti za otpad. Sa područja cijele Bosne i Hercegovine odabrano je 17 projekata čiju realizaciju će, do kraja oktobra 2022. godine, podržati kompanija dm.

Među odabranim projektima su:

Ekološko udruženje „Ozrenski Studenac“, Sočkovac, općina Petrovo – Za čistu budućnost naše djece – uređenje kupališta Prenj
Fudbalski Klub „Rudar Breza“, Breza – Čist stadion za čist grad
JU „Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju“, Zenica – Unapređenje životne okoline kroz uređenje školskog dvorišta
OŠ „Novi Travnik“, Novi Travnik – Recikliraj, spasi planet
Speleološko društvo „Herceg“, Mostar – Čišćenje jame „Jama kraj puta“
JU Dječije obdanište „Naša djeca“ Gračanica – Šarena boja – zdrava okolina moja
Udruga „Trebižat“, Ljubuški – Čišćenje korita i obale rijeke Trebižat
Brdsko-biciklističko udruženje MTBA, Mostar – Uređenje parka prirode Fortica
JU OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“, Kozarska Dubica – Svijet zavoli – otpad odvoji
Gorska služba spašavanja, Ljubuški – GSS “spašava” otpad iz podzemlja
NVO CEORA, Gračanica – Miričina, „Eko put od deponije do izletišta“
Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB, Travnik, „Jedno dijete – jedno stablo“
Vijeće mladih općine Odžak, „Zelena revolucija u općini Odžak“
Institut za razvoj mladih KULT, Ilidža – „Da ambalaža ne bude gnjavaža – Recikliraj za bolje sutra!“
Udruženje građana „Probudi se“, Istočno Sarajevo – Zajedničko, a lijepo
OŠ „Miroslav Antić“ Bistrica, Banja Luka – REC i EKO škola po našoj mjeri
OŠ „Mak Dizdar“, Zenica – Budi neko – razmišljaj eko

„Živimo u vremenu kada je okoliš sve ugroženiji, a netaknute prirode i čistih izvora vode sve je manje. Zato je izuzetno važno razmišljati o načinima kako ublažiti štetu koju nanosimo prirodi, jer indirektno posljedice osjećamo i mi. Stoga kompanija dm, koja je nedavno proglašena i apsolutnim pobjednikom Nagrade za biznis lidera održivog razvoja u BiH za 2022, naglašava važnost savjesnog ophođenja prema čovjeku i okolini. Raduje nas što ćemo u narednom periodu podržati realizaciju 17 ekoloških projekata kojima će se zaštititi priroda, a ljudima osigurati ljepši, sigurniji i kvalitetniji boravak u tim sredinama“, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.

Odabrane projekte dm će podržati finansiranjem usluga ili nabavkom materijala i opreme, donacijom dm proizvoda ili kombinacijom navedenih stavki, ovisno o potrebama navedenim u prijavi. Učešće u projektu su imale sve organizacije, udruženja, institucije i druga registrirana pravna lica bez obzira na osnovnu djelatnost, a koja su do 22.6.2022. svoje projekte prijavili putem online formulara na platformi www.dm-zajedno.ba. Osnovni kriteriji su bili održivost projekta, procjena koristi za lokalnu odnosno širu zajednicu te podizanje svijesti javnosti o važnosti zaštite okoliša.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno