Ostali sportovi

dm donirao sredstva za nabavku sportske opreme karate klubu „Metalno“ iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Podrška razvoju dječijeg sporta širom BiH – Karate klubu „Metalno“ iz Zenice, kompanija dm drogerie markt je u okviru projekta 4. dm Ženska utrka donirala iznos od 3.000 KM za kupovinu trenerki za odlazak na takmičenja.

„Želio bih izraziti ogromnu zahvalnost na donaciji koja mnogo znači nama i našoj djeci u klubu. S obzirom da se sport i sportski rezultati ne vrednuju i ne podržavaju u onoj mjeri u kojoj bi trebalo, ovakva donacija od vitalnog je značaja. Hvala dm-u koji je prepoznao potencijal kluba i našu potrebu za adekvatnim predstavljanjem na karate takmičenjima. Ova donacija će nam pomoći da djeci do 12 godina osiguramo trenerke kluba i da na pravi način predstavljamo naš klub i grad Zenicu na takmičenjima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu”, kazao je predsjednik i trener kluba Damir Čičak, majstor karatea crni pojas 4. dan.

Karate klub „Metalno“ Zenica počeo je s radom 2020. godine sa željom da se kroz borilačku vještinu – karate, pomogne psihomotornom i socijalnom razvoju djece u ostvarenju izvanrednih sportskih rezultata.

Klubom rukovode iskusni licencirani treneri sa dugogodišnjom takmičarskom karijerom i brojnim takmičarskim uspjesima, kako na domaćem tako i na internacionalnom nivou: Damir Čičak – majstor karatea crni pojas 4. dan, licencirani trener i ispitivač, svjetski viceprvak i prvak Evrope u borbama te višestruki državni i federalni prvak u katama i borbama te Đana Salčinović – majstor karatea crni pojas 1. dan, licencirani trener, osvajačica mnogih domaćih i internacionalnih medalja u borbama, sportista općine Zenica – najuspješnija seniorka 2004. godine. Klub broji oko 40 članova razvrstanih po grupama, a trenutno imaju 16 registrovanih takmičara.

Osim Karate kluba „Metalno“ iz Zenice, kompanija dm je u okviru projekta 4. dm Ženske utrke dječijim sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, odlučila donirati sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskih takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom te ostalih aktivnosti kojima se podstiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno