Info

DKPT: Uspješno završena policijska obuka na temu ”Analiza ponašanja”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

DKPT: Uspješno završena policijska obuka na temu ”Analiza ponašanja” – U periodu od 07. do 11.05.2018. godine u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH odžana je obuka na temu „Analiza ponašanja“, koju su izveli policijski instruktori iz Republike Turske. Na navedenoj obuci učestvovalo je 16 policijskih službenika Direkcije, koji obavljaju poslove osiguranja osoba i objekata i koji su imali priliku završiti obuku koja će im dodatno pomoći u obavljanju svojih redovnih poslova.

Tokom obuke, istruktori turske policije su održali prezentacije i podijelili svoja iskustva pri osiguranju javnih skupova. Poseban aspekt obuke bila je oblast analiza ponašanja, a koja se odnosi na blagovremeno prepoznavanja učesnika većih skupova koji mogu postati prijetnja po sigurnost. Prezentovane su različite tehnike i taktike koje koristi turska policija prilikom osiguranja skupova.

Danas su polaznicima obuke svečano uručeni certifikati o uspješno završenoj obuci. Certifikate su uručili direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

Direktor Vilić i ambasador Koc su izrazili zadovoljstvo povodom održane obuke, koja predstavlja nastavak izuzetno uspješne saradnje. Istaknuto je da ovakav vid obučavanja policijskih službenika je od izuzetnotnog značaja za službenike iz obje zemlje, posebno s aspekta razmjene iskustava i najboljih praksi. Usaglašeno je da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti.

DKPT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno