Nogomet

Đugum naslijedio Nuhagića na mjestu direktora Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Đugum naslijedio Nuhagića na mjestu direktora Čelika  – Kao što je naš portal u utorak već pisao, završen je konkurs za imenovanje novog generalnog direktora Čelika po novom statutu kluba. U protekle skoro dvije godine posao v.d. direktora obnašao je Adnan Nuhagić, koji se na tome mjestu nije nimalo proslavio, a nije se mogao ni prijaviti na konkurs po novom statutu jer nije ispunjavao uvjete.

Kako saznaje SportSport.ba novi direktor Čelika u ponedjeljak počinje s radom, a predsjednik kluba s Bilinog polja nam je otkrio ko je nasljednik Nuhagića. “Na konkurs se prijavio samo jedan čovjek, riječ je o 62-godišnjem diplomiranom ekonomisti Ismetu Đugumu. On je bio na birou za zapošljavanje, prijavio se na konkurs, ispunio je sve uvjete i budući da se jedini prijavio, odlučili smo da on bude novi direktor kluba. Ugovor će naravno dobiti na određeno vrijeme, to ćemo još usaglašavati prema novom statutu kluba.

Novi direktor ima mnogo iskustva iza sebe, radio je u Domu štampe Zenica, RMK prometu, Mittalu. Ima iskustvo i nadamo se da će nam pomoći da klub postavimo na zdrave noge. Nova Uprava kluba u kratkom vremenskom periodu je uradila dvije krucijalne stvari, od samo četiri igrača pod ugovorom na prozivci napravili smo ekipu, koja se može sa svima ravnopravno nositi.

A druga stvar je transparentni konkurs i imenovanje novog direktora kluba po novom statutu” kazao je za SportSport.ba Jasmin Memišević. Kako saznajemo, u narednom periodu klub bi trebao da imenuje i sportskog direktora, a još nisu poznata imena mogućih kandidata.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno