Nogomet

Djevojčice rekle da ženskom nogometu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Djevojčice rekle da ženskom nogometu!- Peti festival „Reci DA ženskom nogometu/fudbalu“ završen je danas manifestacijom koja je održana u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Festival se ove godine sastojao iz tri dijela, a nakon Bijeljine i Širokog Brijega, preko 100 djevojčica danas se družilo i uživalo u fudbalskoj igri u zeničkom trening kampu.

Današnju manifestaciju otvorila je predsjednica Komiteta za omladinski i ženski fudbal NS/FS BiH Safija Mahmić koja je pozdravila prisutne i istakla zadovoljstvo što je zavidan broj djevojaka uzeo učešće na festivalu.

Selektor ženske kadetske reprezentacije BiH Ilija Lucić pun je pozitivnih utisaka sa sva tri dijela manifestacije: „Drago mi je da vidim da ovaj festival ide naprijed. Djevojčice imaju priliku da uče i od drugih trenera, ne samo od onih sa kojim rade u klubovima. Pratio sam festival u Bijeljini i Širokom Brijegu, a danas sam u Zenici i zadovoljan sam viđenim. Lijepu sliku smo poslali iz ova tri grada.“

Igračica Banjaluke Svjetlana Crnjak koja ima iskustva igranja i za reprezentaciju nesebično prenosi znanje mlađim uzrastima: „Danas sam ovdje u ulozi trenera. Sve je super i drago mi je što NS/FS BiH organizuje ovu manifestaciju i pruža mogućnost curicama da pokažu svoje umijeće, a i nama da im prenesemo ono što mi znamo. Ovaj festival doprinosi omasovljenju ženskog fudbala u našoj zemlji i nadam se da će u budućnosti biti još više sličnih događaja kako bi se što više djevojčica zainteresovalo za sport.“

Slično razmišlja i Maja Ivković iz Livna koja je danas takođe volontirala kao trener: „Divno je vidjeti ovoliko djevojčica kako se druže i igraju. Ovo je veoma pozitivno iskustvo, kako za curice, tako za nas koji se duže bavimo ovim sportom. Svi kroz zabavu možemo dosta toga i da naučimo na ovakvim priredbama.“

I same igračice nose pozitivne utiske sa festivala: „Super je sve, atmosfera je predivna. Družimo se i imamo priliku da upoznamo vršnjakinje iz drugih klubova. Drago mi je da sam dio ovog dogđaja“, rekla je Ivana Đurić iz Modriče.

„Družimo se i veoma je zabavno, ali imamo i toliko toga da naučimo. Jako sam sretna što sam danas ovdje“, dodala je Adna Đulan iz zeničkog Čelika.

Oko 350 djevojčica iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvovalo je na ovogodišnjem festivalu koji je održan u tri grada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno