Nesreće

Djevojčica bolje, policajci imali ključnu ulogu u spašavanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stanje devetogodišnje S.P. iz Zenice je i dalje teško, ali stabilno, potvrđeno nam je u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ona je zadobila teške životno ugrožavajuće povrede, kada ju je u prošli četvrtak oko 11 sati, na regionalnom putu Zenica – Drivuša, u prigradskom naselju Gornje Raspotočje, udarilo putničko vozilo “golf II” (A16-O-107), za čijim upravljačem je bio Aldin Baručija (27).

Djevojčica se nalazi na Odjelu intenzivne njege KBZ, ali njeno stanje je bolje nego prvih dana, rečeno nam je. Kako nam je rečeno u policiji, policajci Policijske uprave I Zenica Vehid Đulan i Mario Bilić prvi su priskočili u pomoć teško stradaloj djevojčici.

– Oni su se vraćali iz redovne patrole i naišli su nekoliko sekundi nakon nesreće. Kad su vidjeli razmjere povrede i krvarenja, pozvali su Hitnu pomoć i rekli da će nakon pružanja pomoći i imobilizacije, djevojčicu svojim vozilom voziti ka gradu, a da im hitna pomoć ide u susret.
Tako je ušteđeno nekoliko minuta, jer im je Hitna pomoć stigla u susret na Drvenom mostu, u gradu, te odmah produžila u bolnicu, rečeno nam je u policiji.

Đulanove i Bilićeve kolege kažu da su roditelji djevojčice, i pored neizvjesnosti i boli koju proživljavaju, smogli snage i vremena da pozovu ove policajce kući i lično im se zahvale za ovaj čin.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno