Zenica

Dječija nedjelja: „Malim koracima zajedno gradimo sretno društvo”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječija nedjelja: „Malim koracima zajedno gradimo sretno društvo” – Poštovani roditelji, prijatelji i svi oni koji nas pratite, čast nam je obavijestiti vas da u danima dječije nedjelje pod sloganom „Malim koracima zajedno gradimo sretno društvo” počinjemo sa organizacijom humanitarnog bazara.

Ove godine željeli smo na drugačiji način obilježiti ovu sedmicu, te smo u partnerstvu sa Udruženjem građana „Lotos” i uz podršku naših roditelja kojima smo jako zahvalni ( bez njih mi ništa ne bismo mogli) isplanirali obilježavanje iste, kroz projekte humanitarnog karaktera. Cilj nam je razvijati svijest kod roditelja i djece o važnosti međusobnog pomaganja i podrške, a u cilju povezivanja u jaču i bolju zajednicu.

Svako dijete ima pravo na obrazovanje, ljubav,porodicu, međutim djeca sa poteškoćama u razvoju kao i njihove porodice trebaju i ruku prijateljstva kao podršku. Istu često pronalaze u navedenom Udruženju koje, nažalost, nema redovne izvore finansiranja , te smo mi odlučili da damo svoj doprinos organizujući „Humanitarni bazar” i tako pomognemo djeci kojima je „Lotos” oaza podrške , ljubavi i sreće.

Događaj će se dešavati na platou iza O.Š.Skender Kulenović u Radakovu , u danima ponedjeljak 03. 10., srijeda 05.10. i petak 07.10.2017.god. u terminu od 10 i 30 h do 14 h. Zadnji dan Bazara tj. Petak, predviđen je kulturno-zabavni program, sa gostima.

Pozivamo Vas da u navedenim danima posjetite naše Bazare kako biste i Vi dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji. Ovom prilikom se zahvaljujemo direktoru O.Š. Skender Kulenović na podršci i saradnji.

Udruženje „Lotos”
PPU Obdanište „Sindibad”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno