Nogomet

Dječaci NK Fortuna Zenica u finalu za prvaka NS ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječaci NK Fortuna Zenica, bez izgubljene utakmice, stigli su do završnice  Predpionirskog takmičenja Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (NSZDK) u sezoni  2022/23 i finalne utakmice protiv vršnjaka iz NK Don Bosco Žepče.

Naime, predpioniri NK Fortuna (dječaci  2010/2011/2012 godište) su sezonu završili kao prvaci Kvalitetne lige predpionira grupe A sa osvojena 42 boda, uz omjer od 13 pobjeda i tri neriješene utakmice, te sa impresivnom gol razlikom od 58 postignutih i sedam primljenih golova. Na ovaj način su osigurali kartu za završnicu predpionirskog takmičenja NSZDK za sezonu 2022/23. godine. U polufinalu završnice protiv drugoplasirane ekipe iz grupe B, NK Nemila, zabilježili su visoku pobjedu od 5:0 (2:0) protiv svojih vršnjaka iz Nemile.

Strijelci za Fortunu su bili: Ajnur Bureković, Čamil Duraković, Amel Isaković, Amar Memčić i Amar Musaefendić (AG).

Roster ekipe NK Fortuna u ovoj utakmici bio je: Danin Peleš (golman), Nedim Durmo, Ajdin Bandić (cap), Hanan Karalić, Afan Čizmić, Fatmir Ibrahimi, Amar Memčić, Ajnur Bureković, Lidio Palavra, Ismar Šarić, Emin Šiljak. Rezerve: Ajdin Delibašić (golman), Faris Ismić, Čamil Duraković, Harun Arnaut, Amel Isaković, Amir Talić, Semir Arnaut. (Glavni trener Benjamin Kadrić, predstavnik kluba Armin Beganović).

Trener ove ekipe, kako on kaže „posebne grupe dječaka“, Benjamin Kadrić ističe:

-Ono što je nosilo moje dječake do ovog odličnog rezultata, pored igračkih sposobnosti koje su očite, jeste zajedništvo i sinergija koju oni osjećaju međusobno. Drugarstvo, međusobno uvažavanje i ljubav, jest ono što njih izdvaja od drugih i pravi razliku na terenu, a ovaj put to su krunisali i prvim mjestom na tabeli grupe A.  Ne želim isticati pojedince, sigurno je da će se u budućnosti mnogo pričati o ovoj talentovanoj generaciji dječaka, ponosan sam, što se nalazim na čelu ovog tima.

Želim da se zahvalim i roditeljima mojih dječaka za fer i korektno navijanje tokom čitave sezone i podršku, kako na domaćim utakmicama, tako i u gostima -, kazao je za Zenicablog, trener Kadrić.

Sada slijedi finale, koje se igra u dvije utakmice, protiv ekipe NK Don Bosco iz Žepča. Prva utakmica na rasporedu je ove nedjelje, 28.5.2023.godine u Zenici od 15 sati na Kamberovića polju, teren „B“.

Trener Kadrić želi da njegove dječake zaobiđu povrede, da budu zdravi, zajedno i sa energijom koja vlada u timu uz neosporni kvalitet koji posjeduju. Vjeruje da mogu proći vršnjake iz Žepča, tako stići do cilja, a to je doigravanje u Sarajevu za pobjednika predpionirskog takmičenja za sezonu 2022/2023. godine.

E.Imamović

Foto sa NK Fortuna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno