Zenica

Đaci u Nemili ponovo u školskim klupama

Đaci u Nemili ponovo u školskim klupama – Nakon što su se još u utorak na nastavu vratili osnovci u Maglaju, Dobrinji kod Visokog te selu Gnjusi kod Zenice, koji su pauzirali samo jedan dan, od danas su na nastavi i đaci te nastavnici Osnovne škole “Ćamil Sijarić“ u Nemili kod Zenice.

Zbog oštećenih putnih komunikacija u Nemilskom slivu, svi đaci nisu mogli dolaziti na nastavu u centralnu školu pa su pauzirali protekla tri dana.

-Općina Kaknja jučer je proglasila prestanak stanja prirodne nesreće, koji su proglasili u nedjelju, 3. februara. Stanje prirodne nesreće još nije ukinuto u Gradu Zenici, gdje je i bilo najviše problema zbog poplava, ali i najviše štete – kazao je Feni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Ističe da je šteta tokom poplava, uglavnom, pričinjena na putnoj infrastrukturi koju sa svim raspoloživim resursima saniraju.

-Svi su putevi odblokirani, a sada intenzivno radimo na regulaciji korita rijeka i potoka. Građani koji su pretrpjeli štetu, to će moći prijaviti na posebnom obrascu – kaže Aličić, napominjući da je Kakanj obećao podršku oštećenim domaćinstvima u iznosu od po 1.000 KM.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem