Zabava

DJ Ruvex: saradnja sa Gocom Tržan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Alen Ruvić alias Dj Ruvex zajedno sa RuvexMusic produkcijom angažovan je za izradu nove verzije (remixa) megapopularnog balkanskog hita “Volim do kraja” srbijanske pjevačice Goce Tržan. Menadžment produkcijske kuće “Shone entertainment Belgrade” je po drugi put pozvao Ruvića na saradnju, ovaj put za klupsku verziju numere koju Tržan izvodi sa srbijanskim DJ Shoneom.

– Na balkanskim prostorima se konačno uvodi red kad su u pitanju obrade pjesama, jer sve velike produkcijske kuće uz pomoć adminitracije Youtube naređuju brisanje i kažnjavanje svih nelegalnih i neautorizovanih remiksa. Drago mi je da sam ja odabran za oficijelni remiks, kazao nam je Ruvić. Sa ovim remiksom on se nakon dvije godine vraća na balkansko tržište remiksovanja, a obrada ove pjesme očekuje se nakon promocije Albuma DJ RUVEX – BALKAN BAR 1 koji je planiran u oktobru na FACE TV, kazao nam je DJ Ruvex.

Ruvić je inače profesor muzike u Zenici, a specijalizirao se remiksiranje, aranžiranje i muzičku produkciju elektronske muzike. Na području Balkana radio je remikse za Jelenu Rozgu, Ninu Badrić, Đoganija, Samira Mujagića SMS, DJ Shonea, 7UP, Anu Kokić, IDJ VIDEOS, dok je za strano tržište radio sa DJ Pantelis (Grčka), Fernandom Saundersom (SAD), te Toygar Isiklyem (Turska). Sam ističe da mu je vrhunac obrade bio obrada soundtrackova megapopularne turske serije Ezel, Kad lišće pada, te objava njegovog remixa na BUDDHA BAR Select 5 izdanju.

Kao radioamater od maja prošle godine intenzivno je uokviru Asocijacije radioamatera proteklih mjeseci bio angažovan na koordinaciji i pomoći stradalim u poplavama, te dostavi pomoći, a bi se sredinom ove godine vratio intenzivnom radu u studiju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno