Kultura

Divanhana najavljuje Quarantine koncertnu turneju u BiH!

Divanhana najavljuje Quarantine koncertnu turneju u BiH! – Bosanskohercegovački bend Divanhana koji je, fantastičnim koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, krajem februara na velika vrata najavio početak nove koncertne turneje, spriječen je usljed posljedica pandemije da istu realizuje, što je svakako sudbina većine umjetnika širom Bosne i Hercegovine, regije ali i svijeta.

Ipak, Divanhana nije prestala sa svojom misijom širenja sevdaha, te su skromno, vrijedno i u kontinuitetu svojoj publici poklanjali vrsne karantin izvedbe nekih od najljepših sevdalinki sa ovih prostora. Na koncu su se odlučili da sve te izvedbe sakupe na jednom mjestu u koncertni program, te isti prenesu na scene dvorana širom naše zemlje i podijele ga sa svojom cijenjenom publikom.

“U 2020. godini svu našu dragu raju širom dunjaluka zadesio je ozbiljan kijamet, koji nas jedno izvjesno vrijeme distancira jedne od drugih te udalji od svih onih dragih mjesta gdje smo zajedno znali stvarati magiju. Shodno tome odlučismo se da, daškom sevdaha, unesemo barem mrvu svjetlosti u svakodnevno sivilo koje se spustilo među nas. Kako se tokom pandemije mnogi članovi našeg malog kolektiva zadesiše u šest različitih gradova drage nam domovine, jedini način da zajedno sevdišemo, u ovoj novonastaloj situaciji, bio je da uz malu pomoć tehnologije sklopimo par izvedbi za vas, a vala i nas. Svako iz svog kutka; notu po notu, riječ po riječ, stih po stih. Do sada smo se družili i širili sevdah viralno, putem društvenih mreža, a dalje nastavljamo gdje su nas zaustavili u februaru; sa našom dragom publkom, na jednom mjestu ponovo u glas oživjeti i preživjeti svaku našu pjesmu. Vjerujemo da nam je to u ovim teškim vremenima svima prijeko potrebno.” izjavili su iz benda Divanhana.

Divanhana će koncerte održati 04.11. u Travniku, 06.11. u Živinicama, 07.11. u Tuzli, 09.11. u Žepču, 11.11. u Banovićima, te 12.11. u Zavidovićima.

Zeničkoj publici svakako preporučujemo ovaj sevdah spektakl, naručito u obližnjim gradovima, kao što su Zavidovići, Žepče ili Travnik. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj ulaznica je ograničen, a svoje na vrijeme možete rezervisati na idući način;
Zavidovići – marketing Centra za kulturu 032 879 096

Travnik – press služba Centra za kulturu 030 511 907

Žepče – marketing Doma kulture 032 880 462

Organizator pomenutih koncerata će svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju, te shodno mogućim donošenjima novih odluka Kriznog štaba u skladu sa istim i reagovati. Shodno tome moguće je potencijalno i otkazivanje koncerata te u tom slučaju svi koji su kupili ulaznice mogu iste refundirati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: