Kultura

Divanhana na svjetskoj turneji, u Zenici 7. marta u BNP-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. bend Divanhana najavljuje svjetsku turneju, a otkrivaju da će nastupati u Beču, Berlinu, Oslu, Ankari, ali i realizovati brojne koncerte u Bosni i Hercegovini.

“Zavrzlama” posljednje studijsko izdanje bosanskohercegovačkog ansambla Divanhana je tokom protekle 2022. godine, uz veliku popularnost na domaćoj i regionalnoj sceni, ostvarilo izuzetan uspjeh na međunarodnoj i svjetskoj sceni što je, na samom kraju godine, krunisano značajnim nagradama i priznanjima.

Bend koji svojom muzikom intenzivno radi na očuvanju tradicije ovih prostora, svoje posljednje studijsko izdanje će koncertno promovisati tokom 2023. godine širom svijeta i na taj način nanovo oživjeti emocije protkane kroz sevdalinku.

U okviru svjetske turneje bend će, pored velikih kulturnih metropola, koje je već sa Zavrzlamom posjetio, kao što su Beč, Berlin, Oslo, Ankara, realizovati brojne koncerte u Bosni i Hercegovini.

Seriju koncerata širom naše zemlje Divanhana će početi koncertima u Zenici i Tuzli, kojima će prije svega obradovati pripadnice ljepšeg spola, jer su prvi nastupi rezervisani za obilježavanje Osmog marta, Međunarodnog dana žena.

Ljubitelje sevdaha koncert u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, očekuje 7. marta., a u Tuzli već 8. marta u Bosanskom kulturnom Centru TK.

“Posebno nas inspiriše taj povratak kući, povratak domaćoj publici s kojom ćemo sevdisati već početkom marta, ali i kasnije, tokom cijele ove godine. Nekako je prosto tako da s domaćom publikom ostvarujemo najizravniji dodir zato što je sevdah tvorevina upravo našeg jezika i naše kulture. Ondje gdje duh publike sretne i prepozna naš izraz i naš duh, upravo tu sevdah i počinje. Mi se mnogo veselimo tom susretu i pozivamo vas da zajedno sevdišemo”, izjavila je vokalistica Divanhane Selma Droce.

Za detaljnije informacije o koncertnim aktivnostima pomenutog sastava posjetite njihovu službenu stranicu www.divanhana.ba.

.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno