Info

Disneyevi klasici: „Aladin“ –dvanaesta knjiga na svim kioscima od 27. decembra

Disneyevi klasici: „Aladin“ –dvanaesta knjiga na svim kioscima od 27. decembra – Ove sedmice donosimo priču o Aladinu – šarmantnom, hrabrom, dovitljivom i plemenitom junaku iz 1001 noći. U njegovom društvu udobno se smjestite na leteći tepih i poletite na čudesno putovanje iznad drevnog grada Agrabah – od pješčanih dina do čarobne pećine.

Aladin je odrastao u razbojničkoj pećini pa mu tako nisu strani nestašluci poput krađe vekne hljeba ili voća sa pijace. Uz pomoć svog vijernog majmunčeta Abua, Aladin bi uvijek uspijevao da nadmudri sultanove stražare. Aladinov život se mijenja kad jednom protrlja čarobnu lampu i oslobodi smiješnog i živahnog duha koji ispunjava želje. On mu pomaže u borbi protiv pohlepnog i zlog sultanovog savjetnika.

Ali, kao i u svakoj drugoj bajci i ovdje se sve vrti oko ljubavi. Aladin se zaljubljuje u ljupku princezu Jasminu. Jasmina je nesretna jer je otac, stari sultan, prisiljava da se uda za nekoga koga uopće ne voli. Duh i Abu će učiniti sve da pomognu Aladinu da osvoji srce lijepe princeze.

Iz maštovite Disneyjeve radionice junaci iz 1001 noći poručuju ti kako je tvoja sreća u tome da budeš ono što jesi.

PODATAK VIŠE…

Disney je 1992. snimio animirani film „Aladin“ koji je postigao veliki uspjeh. Godine 1993. nominovan je u pet kategorija za filmsku nagradu „Oskar“, a nagradu je osvojio u kategoriji za najbolju pjesmu i za najbolji originalni muzički aranžman.

Svakog četvrtka na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem