Zenica

Direktor Skomorac potvrdio za ZB: Osigurana sredstva, slijedi isplata regresa za zaposlenike KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oko 1.700 zaposlenih u Kantonalnoj bolnici Zenica do kraja kalendarske godine trebalo bi dobiti regres za 2021. godinu. Ovu informaciju nam je potvrdio Rasim Skomorac, direktor KBZ. Iznos regresa se utvrđuje na nivou polovine prosječne plaće u FBIH, te će iznsoiti između 420 i 450 KM, a pravo na regres, po zakonu, imaju svi koji su u ovoj godini ostvarili pravo na godišnji odmor.

Podsjećamo, regres u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u ZDK bio je isplaćen i prošle “pandemijske” godine, iako je zakonodavac predvidio da se regres obavezno isplaćuje samo u godinama u kojima kompanija/institucija pozitivno posluje.

– Prošle godine smo izvršili pozajmice, napravili preraspodjele i isplatili iznose uprkos realno teškoj situaciji. Ove godine, zbog iznimnog napora gotovo svih zaposlenika u godini pandemije, učinili smo sve da osiguramo potrebnih više od 750 hiljada KM za ovakav potez. Ovakvoj odluci Upravnog odbora KBZ pomogao je i rebalans ZZO ZDK i odluka da preostala sredstva upute zdravstvenim ustanovama, kaže Skomorac za Zenicablog.

Zasluženo, medicinski radnici i uposlenici KBZ će makar djelimično, na kraju godine, biti nagrađeni za trud i požrtvovanost u ovoj COVID19 pandemiji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno