Info

Direktor SIPA-e u posjeti Upravi policije MUP-a ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 01.11.2023. godine, u Zenici, u zvaničnoj posjeti Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je bio direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum, kojeg je primio policijski komesar Admir Gazić. Na sastanku, koji je održan u okviru ove posjete, je razgovarano o saradnji koja je ostvarena u proteklom periodu između navedenih policijskih agencija.

Komesar Gazić je u svom uvodnom obraćanju izrazio dobrodošlicu uvaženom gostu, te se zahvalio na podršci i pomoći koja je pružena u proteklom periodu od strane Državne agencije za istrage i zaštitu u sprovođenju određenih istraga. Takođe je izrazio spremnost za razvijanje i unapređenje buduće saradnje između agencija, u oviru zakonom definisanih nadležnosti.

U nastavku razgovora, direktor Ćulum je pohvalio rad i aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te je istakao važnost buduće saradnje, od čega će prvenstveno ovisiti i postupanje u bitnim predmetima i istragama koje su u nadležnosti Državne agencije za istrage i zaštitu a koje se provode na području Zeničko-dobojskog kantona. Tokom ovom posjete, takođe je razgovarano o konkretnim aktivnostima koje će biti poduzimane u narednom periodu, naročito u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i teškog finansijskog kriminala.

Na kraju sastanka, zajednički je naglašena činjenica da policijske strukture u Bosni i Hercegovini  moraju krajnje odlučno, ozbiljno i profesionalno reagovati, u okviru utvrđenih nadležnosti, na svaki sigurnosni izazov i prijetnju, te da se samo zajedničkim naporima i koordiniranim međuinstitucionalnim djelovanjem, mogu stvoriti pretpostavke za miran i siguran ambijent za sve građane i njihovu imovinu.

U tom smislu, posebno je naglašena važnost kontinuirane saradnje i blagovremene razmjene obavještajnih podataka i informacija, u predmetima i istragama iz nadležnosti obje agencije, kao primarnog cilja i najbitnije pretpostavke za efikasnu i energičnu borbu protiv svih oblika kriminaliteta.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno