Info

Direktor SIPA-e u posjeti Upravi policije MUP-a ZDK

Direktor SIPA-e u posjeti Upravi policije MUP-a ZDK – Danas, 16.08.2019. godine, u Zenici, u zvaničnoj posjeti Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je bio direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić, kojeg je primio policijski komesar Semir Šut. Na sastanku, koji je tom prilikom održan u novoizgrađenom objektu Centra za obuku policijskih službenika, smještaj i rad Specijalne policijske jedinice, heliodrom i centralni arhiv, je razgovarano o saradnji koja je ostvarena u proteklom periodu između navedenih policijskih agencija.

Komesar Šut je izrazio dobrodošlicu uvaženom gostu, te se tom prilikom zahvalio na podršci i pomoći koja je pružena u proteklom periodu od strane Državne agencije za istrage i zaštitu, te je izrazio spremnost za razvijanje i unapređenje buduće saradnje između agencija.

U nastavku razgovora, direktor Stanić je pohvalio rad i aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te je istakao važnost buduće saradnje, od čega će prvenstveno ovisiti i postupanje u bitnim predmetima i istragama koje su u nadležnosti Državne agencije za istrage i zaštitu a koje se provode na području Zeničko-dobojskog kantona. Tokom ovom posjete, takođe je razgovarano o konkretnim aktivnostima koje će biti poduzimane u narednom periodu.

Ova posjeta je iskorištena da se izvrši obilazak novoizgrađenog centra za obuku  i tom prilikom direktor Stanić je izrazio veliko zadovoljstvo svim sadržajima i izgledom savremenog objekta

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: