Info

Direktor Messera: Situacija je stabilna osigurane potrebne količine kisika

Podijeli ovu vijest:

Avdo Dedić, direktor Messera, za N1 je kazao da je nađeno rješenje za opskrbu bolnica medicinskim kisikom, te da bi firma trebala dobiti novu lokaciju u Zenici.

“Situacija je stabilna, svi pacijenti dobijaju potrebne količine kisika. Možemo reći da je manje-više sve u redu”, kazao je.

Navodi da su tek danas prišli mašinama u poplavljenom postrojenju.

“Upravna zgrada je bila potopljena. Poplavljen je namještaj i neka oprema u punionici. Također poplavljeni su viljuškari i kamioni od špeditera. Ne bi prejudicirao šteta, osiguravajuće kuće će napraviti procjenu”, kazao je.

Kazao je da nije bilo najava da bi voda mogla toliko porasti, da bi mogli spasiti opremu na vrijeme.

“Za sat vremena voda se digla je metar i po. Nije bilo nikakve šanse da se raguje. Najave nisu bile u tom smjeru da bi mogle da budu izuzetno visoke poplave. Mi smo se susreli sa poplavom 2014. godine, tada je voda nadolazila satima. Mi smo evakuisali sve mašine, nikakvih problema nije bilo”, pojasnio je.

Kazao je da će Messer tražiti drugu lokacija kako ne bi ponovo došli u ovu situaciju.

Autor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno